Autonieuws

SEAT scoort met SUV’s, maar toekomst is onzeker

oktober 19, 2022

Drie SUV’s van SEAT

Vorig jaar waren de SEAT Arona, Ateca en Tarraco met 192.100 eenheden al goed voor 49% van de wereldwijde verkoop van SEAT. De Arona is de absolute bestseller in het SUV-gamma van SEAT. Het zal dan ook geen verrassing voor je zijn dat de 1 miljoenste SEAT SUV die recent van de band liep een SEAT Arona was.

SEAT Arona

Sinds de lancering in 2017 is de SEAT Arona uitgegroeid tot de populairste auto van het merk, met 481.585 verkochte exemplaren wereldwijd. Met name in thuisland Spanje is de Arona een bestseller. In 2021 was het zelfs de eerste keer dat een SUV de bestverkochte auto van het land was.

SEAT Arona

SEAT Ateca

Van de SEAT Ateca, geïntroduceerd in 2017, heeft SEAT tot op heden al 435.443 exemplaren verkocht. De Ateca scoort met name goed in buurland Duitsland, waar al meer dan 108.000 eenheden zijn verkocht.

SEAT Ateca

SEAT Tarraco

De SEAT Tarraco is sinds 2018 de derde pijler in het SUV-offensief van SEAT. Van dit model heeft het merk tot nu toe wereldwijd 88.820 exemplaren verkocht. Net als bij de Ateca is Duitsland de grootste markt; 29.000 Oosterburen kozen voor het model.

SEAT Tarraco

Toekomst SEAT onzeker

Leuk, dat SUV-succes voor SEAT. Maar echte concrete toekomstplannen heeft dit automerk nog altijd niet gecommuniceerd. Sterker nog: SEAT heeft als enige merk binnen de Volkswagen Groep nog geen elektrische auto in het gamma. En Cupra dan? Dat is tegenwoordig een zelfstandig automerk met eigen modellen. Cupra staat dus los van SEAT. Er gaan al geluiden dat SEAT wordt opgeofferd en dat de focus volledig ligt op Cupra. De toekomst zal duidelijkheid geven.