Autonieuws

Schrik niet van de prijs van de nieuwe Toyota GR Yaris

april 17, 2024

Best betaalbaar, zo’n GR Yaris… netto

De nettoprijzen van een Toyota GR Yaris zijn niet eens zo schrikbarend hoog. De basisversie kost netto 39.000 euro. Met wat BTW (8.236 euro) kom je dan uit op net iets meer dan 47.000 euro. Voor een straatlegale rallyauto met 206 kW (280 pk) en regelbare vierwielaandrijving is dat natuurlijk een superdeal!

Altijd weer die BPM

Maar helaas hebben we in Nederland te maken met BPM. En die is dankzij een CO2-emissie van 197 gram per kilometer slordig. Heel slordig. Je betaalt op de ‘instapper’ van de nieuwe GR Yaris een stevige 33.419 euro aan BPM. Dat tilt de consumentenadviesprijs van de nieuwe GR Yaris naar 81.795 euro. Voor dat bedrag krijg je de Performance-versie.

Vergeet de YARIS HYBRID, dit is de BESTE YARIS! – TOYOTA GR YARIS 2024 – AutoRAI TV

Toyota GR Yaris Performance

Als Performance beschikt de nieuwe GR Yaris over alle noviteiten: de nieuwe G16E-GTS-motor 1,6 liter driecilinder turbomotor met 280 pk en een maximaal koppel van 390 Nm, de nieuwe zitpositie, een 12,3-inch groot digitaal instrumentarium en een 8-inch groot touchscreen voor het Toyota Smart Connect Plus-multimediasysteem.

Ook Torsen Limited Slip-differentiëlen voor en achter zijn standaard, net als 18-inch zwarte lichtmetalen velgen en sportstoelen. Het elektronisch geregelde, permanente vierwielaandrijvingssysteem GR-FOUR is herzien. Dit AWD-systeem is speciaal voor de auto ontwikkeld en biedt drie modi: Normal, Sport en Track.

Standaard beschikt de GR Yaris ook over de nieuwste versie van Toyota Safety Sense, bestaande uit onder meer Pre Collision Systeem (PCS), Automatic High Beam (AHB), Lane Trace Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA) en Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC). Zoals gezegd: de GR Yaris Performance is leverbaar vanaf 81.795 euro voor de handgeschakelde versie. Met de GAZOO Racing Direct Automatic Transmission is de GR Yaris Performance leverbaar vanaf 94.295 euro.

Toyota GR Yaris 2024

Toyota GR Yaris Premium

Als Premium krijgt de GR Yaris de nodige luxe extra’s. Zo is de auto uitgerust met stuurwiel- en stoelverwarming, Blind Spot Monitor (BSM) dodehoekdetectie, intelligente parkeersensoren voor en achter met Rear Cross Traffic Alert (RCTA) en een JBL Premium geluidssysteem met acht speakers. De GR Yaris Premium beschikt daarnaast over lichtgewicht 18 inch gesmede lichtmetalen velgen. De GR Yaris Premium is te bestellen vanaf 85.795 euro voor de handgeschakelde versie. Met de GAZOO Racing Direct Automatic Transmission is de GR Yaris Performance leverbaar vanaf 98.295 euro.

Bijna 100.000 euro!

Potjandrie: een GR Yaris met een prijskaartje van bijna 100.000 euro. Dat kan natuurlijk alleen in Nederland. Op de 1.6 Turbo Premium 4WD met automaat – die dus 98.295 euro kost – betaal je liefst 43.301 euro aan BPM. Dat komt omdat de automaat een de hogere CO2-uitstoot van 215 g/km heeft. In Nederland resulteert dat in extra CO2-straf.

Handgeschakeld

Automaat

GR Yaris nu te bestellen

Toyota voegt een nieuwe exterieurkleur toe aan de GR Yaris: Precious Metal. Andere kleuren zijn Emotional Red, Precious Black en Super White/Platinum White Pearlescent. Dit zijn allemaal kleuren die verwijzen naar de kleurstelling van de racewagens van Toyota GAZOO Racing.

De nieuwe Toyota GR Yaris is per direct te bestellen. Dit geldt niet voor de Special Editions van de GR Yaris. Van de Special Editions komt er één Sébastien Ogier Edition en één Kalle Rovanperä Edition naar Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich bij de dealer melden voor de intekening voor deze modellen. De prijzen van deze limited edition modellen zijn nog niet bekend, die volgen binnenkort. Deze gelimiteerde uitvoeringen hebben overigens allemaal een handbak.