Autonieuws Autotests

Review – Tesla Cyberquad (2024), deze ‘Cybertruck’ is nu al te koop in Nederland

januari 30, 2024

Tesla geeft gas

Het gaat goed met Tesla. Het merk produceert op jaarbasis al bijna twee miljoen elektrische auto’s. Maar Tesla heeft een nog groter doel: elk jaar vijf miljoen voertuigen produceren. Om dat te bereiken komt het merk onder meer met een model onder de Tesla Model 3. Dit model – we noemen hem maar even Model 2 – gaat naar verwachting tussen de 25.000 en 30.000 euro kosten. Tesla belooft ook een goede actieradius, maar deelt verder geen details. Wij zijn in ieder geval reuze benieuwd, ook omdat een nog goedkopere Tesla waarschijnlijk ontzettend gaat scoren op de Nederlandse markt. Omdat het zo goed gaat met Tesla, heeft het merk ook geld over om te investeren in leuke ‘side projects’, zoals deze Tesla Cyberquad. Wij rijden hem als eerste in Nederland.

Tesla Cyberquad for Kids

De Tesla Cyberquad for Kids is geïnspireerd op de omstreden Cybertruck, een gigantische elektrische pick-up die je momenteel alleen in de Verenigde Staten en Canada kunt kopen. De orderportefeuille van het model is ook zo goed gevuld, dat de Tesla Cybertruck voorlopig niet naar Europa komt. Deze Tesla Cyberquad is wel gewoon te koop in Nederland. Het is zelfs de goedkoopste Tesla van Nederland. Je kunt hem al bestellen via de officiële webshop van Tesla voor 1.990 euro. Je krijgt hem dan thuis gestuurd via een pakket van DHL.

Specificaties Tesla Cyberquad

Goed, even wat specs van de Tesla Cyberquad. Het voertuig heeft een volledig stalen frame en maakt gebruik van een 24V/188 Wh lithium-ion batterij. Het opladen van de batterij duurt maximaal 5 uur. De elektromotor heeft een vermogen van 350 Watt. De Cyberquad heeft twee standen. In standje 1 haalt het model een topsnelheid van 6 km/u, in standje 2 is dat zelfs 13 km/u. Je kan dus zelf bepalen hoe snel de Tesla Cyberquad rijdt. Het maximale rijbereik komt uit op 19 kilometer, maar dat is wel sterk afhankelijk van het gewicht van de bestuurder en de soort ondergrond.

Tesla Cyberquad

Afmetingen

Het voertuig is 116 cm lang, 64 cm breed en 70 cm hoog. Met een beetje passen en meten past hij ook nog achterin een Tesla Model X. Het gewicht van deze Tesla – inclusief batterij – bedraagt 55 kilogram. Je krijgt 1 jaar garantie op de Cyberquad. Deze Tesla heeft een volledig stalen frame, een beklede stoel, een achterwielophanging met schijfremmen en gave LED-lichtbalken die je in soortgelijke vorm ook op de Cybertruck kunt vinden. Volgens Tesla is de Cyberquad for Kids geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Hoe rijdt een Tesla Cyberquad?

Tja, hoe rijdt een Tesla Cyberquad? Heel snel gaat het niet, maar opvallend is wel de goede bouwkwaliteit van het apparaat. Alle lasnaden zien er goed uit en ook het stuur ligt goed in de hand. De gashendel zit rechts op het stuur. Een snelheidsmeter heeft de Cyberquad niet. Deze quad moet het vooral hebben van de vormgeving. Het is een Cybertruck in het klein. Een leuk hebbeding, maar niet goedkoop. Er zijn namelijk elektrische quads te koop die harder gaan en minder kosten. Je moet dus echt vooral voor het design vallen en – nog veel belangrijker – je portemonnee willen trekken voor deze ‘goedkoopste’ Tesla van Nederland. Leuk is het apparaat in ieder geval wel.

Tesla Cyberquad in een notendop