Autotests

Review – Opel Corsa (2024) Electric – Lekker stoer!

mei 24, 2023

Opel Corsa

Opel heeft zich niet ingehouden bij de facelift van de Corsa. Met een aantal radicale wijzigingen aan de voorkant heeft Opel duidelijk gekozen voor een nieuwe richting en een frisse uitstraling voor de Corsa. De vriendelijke neus van zijn voorganger, met ronde vormen, traditionele grille en puntige koplampen behoort tot het verleden. De neus van de vernieuwde Corsa heeft nu een stoerdere uitstraling gekregen. De grille is opnieuw ontworpen en geïntegreerd met de koplampen, waardoor een meer gestroomlijnd en agressief front ontstaat. Het gaat hier om de zogeheten Opel Vizor, dat we ook van alle andere huidige Opel-modellen kennen.

Verlichting

De strakke koplampen met vleugelvormige dagrijverlichting zijn leverbaar met matrix led-technologie. Deze zogeheten Intelli-Lux LED matrix-koplampen maakten in 2019 hun debuut op de Corsa – de allereerste B-segmenter met deze technologie – en zijn volgens de automaker verder verbeterd. Deze technologie zorgt voor helder zicht zonder andere weggebruikers te verblinden, waardoor je veiliger en comfortabeler achter het stuur zit.

Zwevend dak

De opvallende ‘onderbroken’ C-stijl creëert de illusie dat het dak zweeft boven de auto. Afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau kan het dak worden uitgevoerd in een elegante zwarte kleur, wat de sportieve uitstraling versterkt. Een andere opvallende verandering is de prominente plaatsing van de naam Corsa, die nu volledig uitgeschreven op de achterklep prijkt. Er is ook een nieuwe kleur verkrijgbaar: Grafik Grey.

Grote schermen

Binnenin de vernieuwde Corsa zitten twee haarscherpe schermen. Navigatie, multimedia en connectiviteit zijn allemaal geüpgraded en het systeem past zich aan aan de voorkeuren van de bestuurder. Aan rekenkracht geen gebrek: het infotainmentsysteem werkt razendsnel. Voor het eerst is het mogelijk om draadloos op te laden en om smartphones draadloos te verbinden met Apple CarPlay en Android Auto. Opel heeft ook gedacht aan veiligheid en comfort. De Corsa is uitgerust met alle moderne rijhulpsystemen, zoals adaptieve cruise control, een panoramische achteruitrijcamera en dodehoekassistentie.

Opel Corsa Electric

De elektrische Corsa – de Corsa Electric – heeft ook een technische upgrade gekregen. Hij is verkrijgbaar met twee elektrische aandrijflijnen. De topuitvoering beschikt over 156 pk en een stevige actieradius tot 402 km. Niet slecht, voor een compacte EV. Bij een snellader kun je de batterij in 30 minuten van 20 tot 80 procent laden. De basisversie heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) met een verbeterde actieradius tot 357 km (WLTP).

Hybridetechnologie

Opel introduceert daarnaast voor het eerst de mogelijkheid om te kiezen voor 48-volt hybridetechnologie op de benzineversies. Deze technologie is beschikbaar voor twee verschillende motoren, met vermogens van 100 en 136 pk. Beide motoren zijn gekoppeld aan een nieuwe automaat met dubbele koppeling.

Meer weten over de nieuwe Opel Corsa? Bekijk dan de video hieronder.