Achtergrond Autonieuws

Reportage: acht te gekke autosport-Golfjes op een rij

juli 9, 2024

Groep 4 Golf GTI Pierburg

Deze reis begint met de Groep 4 Golf GTI Pierburg, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw geschiedenis in het wereldkampioenschap rally schreef. Ken je Golf GTI Groep A? Dat is de winnende auto van het FIA Rally Wereldkampioenschap van 1986. Ook de Volkswagen Rallye Golf G60 Group A mag er zijn. Dit model is bekend om zijn G-Lader supercharger.

Een Golf met twee motoren

De enige Golf die is uitgerust met twee brandstofmotoren is de Pikes Peak, die deelnam aan de gelijknamige Amerikaanse heuvelklimrace. Een andere highlight is de ultra-exclusieve Rallye Golf G60 16V met een vermogen van 154 kW (210 pk). Van dit model zijn er slechts twaalf geproduceerd.

Volkswagen Golf Rallye A59

Een prototype van de Volkswagen Golf Rallye A59 maakt indruk, net als de Golf GTI Clubsport S, die in 2016 een record op de Nürburgring-Nordschleife vestigde voor auto’s met voorwielaandrijving. De tweede auto – een Golf GTI Clubsport 24h – veroverde onlangs de ‘Groene Hel’ en behaalde daarmee een klasseoverwinning tijdens de 24-uursrace.

Golf I | GTI Group 4 ‘Pierburg’

Golf II | GTI Group A ‘World Champion’

Golf II | Rallye Golf G60 Group A

Golf II | ‘Pikes Peak’

Golf II | Rallye G60 16V

Golf III | Rallye A59

Golf VII | GTI Clubsport S

Golf VIII | GTI Clubsport 24h


Close-up van de racecockpit van een auto met een complex stuur met verschillende knoppen en paddles, een kleine monitor en het '50 jaar Golf'-logo van Volkswagen, perfect voor een autosportreportage over de iconische Golfjes.


Close-up van een uitlaatpijp van een voertuig versierd met een vlamsticker en een patroonontwerp met roze vierkanten, waardoor de essentie van de autosportstijl in levendige details wordt vastgelegd.


Close-up van het achterste gedeelte van een Golfjes-raceauto, met een grote zwarte achtervleugel, prestatielogo's en een kleurrijk patroonontwerp op de carrosserie van het voertuig, dat de precisie en flair weerspiegelt die vaak naar voren komt in autosportreportages.


Een raceauto met het nummer 50 op de zijkant, een veelkleurig ontwerp en verschillende sponsorlogo's, staat binnen geparkeerd op een donkere ondergrond. De levendige kleuren en strakke lijnen zorgen voor een indrukwekkend tafereel dat rechtstreeks uit een autosportreportage lijkt te komen.


Een raceauto met een digitale camouflagekleurstelling, opvallende achtervleugel en diverse sponsorlogo's, gefotografeerd in een slecht verlichte garage als een prachtig stuk in een autosportreportage.


Close-up van een handmatige autoversnellingspook met stiksels en knoppen op een strakke zwarte console, met de cijfers 000/400. Perfect voor elke Golfjesliefhebber of autosportreportage.


Close-up van het schakelgebied van een auto met een zwartleren bekleding met rode stiksels. Op het paneel staat de nummering "000/400", wat aangeeft dat het om een model in beperkte oplage gaat, perfect voor liefhebbers die de fijne details in de autosporttechniek waarderen.


Binnenaanzicht van het achtercompartiment van een auto met twee racestoelen, een rolkooi en een veiligheidsharnasnet, wat wijzigingen aangeeft voor de veiligheid in de autosport.


Close-up van een witte auto met een Nürburgring-circuitsticker, met een handgeschreven rondetijd "7:49.24 min" en een handtekening boven de tekst "nürburgring" bij het achterlicht, waarmee een iconisch moment in de autosportwereld wordt vastgelegd.


Een witte hatchback met afbeeldingen op de zijkant, inclusief de contouren van de Nürburgring, staat binnen geparkeerd in een slecht verlichte kamer. Deze gestroomlijnde Golfjes ademen een autosportsfeer uit, perfect voor elke reportage waarin krachtige voertuigen worden vastgelegd.


Vooraanzicht van de motorkap van een witte Volkswagen Golfjes met een afbeelding van een racecircuit en de cijfers "07:49:21" in zwarte en rode emblemen, die de geest van de autosport weergeven.


Binnen staat een witte Volkswagen Golf GTI Clubsport S geparkeerd, iets naar rechts schuin. De auto is voorzien van grote lichtmetalen velgen, een voorspoiler en race-geïnspireerde emblemen aan de zijkant, die pure autosport-elegantie uitstralen.


Een close-up van bovenaf van de voorkant van een zilveren auto, die doet denken aan een autosportreportage, met een aangepaste motorkap met meerdere ventilatieopeningen.


Bovenaanzicht van de motorruimte van een auto, die doet denken aan een nauwgezette reportage in de autosportwereld, met verschillende zichtbare onderdelen, waaronder een blauwe inlaatpijp, inlaatspruitstuk en intercooler. Verschillende kabels en slangen zijn op ingewikkelde wijze met elkaar verbonden door deze goed onderhouden Golfjes.


Een zilverkleurige Volkswagen Golf MK3 met spoiler en aftermarket-velgen, gefotografeerd in een slecht verlichte studio vanuit een driekwart achteraanzicht, legt de essentie van de autosport vast in een opvallend en toch reportageachtig beeld.


Binnen staat op een donkere vloer een zilveren Volkswagen Golf GTI VR6 met een zwart interieur, dat doet denken aan de iconische Golfjes. Het tafereel voelt alsof het uit een reportage over de klassieke autosport komt.


Close-up van een Volkswagen DOHC-16V-motor, met het kleppendeksel, de bedrading en andere componenten in een gedetailleerde, goed onderhouden staat. Deze autosportreportage legt het hart vast van een van de klassieke Golfjes waar liefhebbers dol op zijn.


Close-upbeeld van een Volkswagen DOHC 16V-motor in een Golfjes, waarbij de minutieuze details in ware reportagestijl worden vastgelegd.


Close-up van het 'Rallye Golf'-embleem op de achterkant van een blauwe auto, vlakbij het achterlicht: een perfecte momentopname voor elke autosportreportage.


Interieur van een vintage auto met twee zwartleren stoelen, een handmatige versnellingspook, een dashboard met verschillende bedieningselementen en een deurpaneel met een handgreep en raambediening, waardoor de essentie van de klassieke autosport wordt vastgelegd.


Een goed onderhouden vintage auto-interieur met zwartleren stoelen, een handmatige versnellingspook en een dashboard met klassieke bedieningselementen en een cassettespeler, die doet denken aan de gouden eeuw van de autosport.


Een blauwgroen tweedeurs hatchback Volkswagen Golfjes staat binnen geparkeerd, gezien vanaf de passagierszijde achterin. De achtergrond is neutraal met minimale details, waardoor de essentie van de klassieke autosport wordt vastgelegd in een foto in reportagestijl.


Een klassieke blauwgroen blauwe Volkswagen hatchback, vaak liefkozend 'Golfjes' genoemd, staat binnen geparkeerd met kentekenplaat 'WOB RG 90H'. De auto heeft een boxy ontwerp en lichtmetalen velgen, die de essentie van vintage autosport weergeven. De minimaal zichtbare omgeving benadrukt de tijdloze aantrekkingskracht.


Binnenaanzicht van de cockpit van een raceauto met een stuur, meters en verschillende bedieningsschakelaars. De bestuurdersstoel is blauw en het ontwerp is minimalistisch met zichtbare metalen oppervlakken: een waar eerbetoon aan de autosport.


Close-up van een blootliggende automotor met zichtbare bedrading, slangen en koelcomponenten. De mechanische opstelling omvat ventilatoren, reservoirs en ophangelementen. Deze gedetailleerde momentopname legt de ingewikkelde techniek vast die vaak wordt benadrukt in autosportreportages.


Close-up van een automotor met verschillende componenten en labels zichtbaar, waaronder een "DOHC-16V" -label. In klassieke reportagestijl is de motorruimte open, waardoor ingewikkelde mechanische onderdelen en bedrading zichtbaar worden – een tafereel dat elke autosportliefhebber zou waarderen.


De uitgeklede carrosserie met een zichtbaar frame, met het opschrift "NIXDORF COMPUTER" op de witte deur, is een bewijs van het autosporterfgoed en wordt binnenshuis bij weinig licht tentoongesteld.


Een witte rallyauto met het opschrift 'NIXDORF COMPUTER' op de zijkant en logo's als 'Michelin' en 'Castrol', die binnen geparkeerd staat. Met zijn sportieve uiterlijk en gedetailleerde aanpassingen is dit op de Golfjes geïnspireerde voertuig een bewijs van de autosportwereld.


Binnen staat een witte rallyauto met Nixdorf Computer en diverse sponsorlogo's geparkeerd. Het autosportvoertuig heeft een nummer 9-kleurstelling en blauwe wielen in mesh-stijl, die de essentie van competitieve spanning weergeven.


Interieur van een raceauto met een stuur, rolkooi, kuipstoelen met harnassen, een versnellingspook en een opstelling van dashboardbedieningen en meters die doen denken aan intensieve autosport.


Close-up van de motorruimte van een auto met een blauw motorblok van het merk Volkswagen met verschillende buizen, draden en componenten zichtbaar, waardoor de essentie van autosportdetails wordt vastgelegd.


Een blauw-witte Volkswagen-rallyauto met meerdere sponsorstickers en extra schijnwerpers op de voorkant wordt tentoongesteld in een slecht verlichte binnenomgeving, die de essentie van Golfjes en echte autosportuitmuntendheid vastlegt.


Een Volkswagen-rallyauto, overwegend wit met blauwe accenten, met sponsorstickers van onder meer Castrol, Pirelli en Bosch. De Golfjes-klassieker staat trots in een goed verlichte binnenomgeving op een donkere vloer en legt de essentie van de autosport vast met een vleugje reportageflair.


Interieur van een auto met aanpassingen in racestijl, waaronder kuipstoelen met rode harnassen, een rolkooi, een gestript interieur en een gedetailleerd dashboard met verschillende meters en knoppen: een waar eerbetoon aan de autosport.


Een open motorruimte van een auto waarop verschillende onderdelen te zien zijn, waaronder blauwe slangen, bedrading en een accu: de droom van elke autosportliefhebber, perfect voor elke Golfjes-reportage.


Een klassieke rallyauto wordt tentoongesteld in een slecht verlichte studio, klaar voor een autosportreportage. De auto heeft een opvallende witte, blauwe en oranje kleurstelling, versierd met verschillende sponsorlogo's en het nummer 7 op de zijkant - een waar bewijs van het erfgoed van Golfjes.


Achter- en zijaanzicht van een blauw-witte Volkswagen-rallyauto gemarkeerd met nummer 7 en voorzien van verschillende sponsorlogo's, geparkeerd in een slecht verlichte ruimte, die de essentie van de autosportreportage vastlegt.


Close-up van de achterkant van een geel-blauwe raceauto, met de logo's van Sparco en Bilstein. In deze autosportreportage concentreren we ons op de profielband en het gedetailleerde wielontwerp, waarbij we elke nuance van deze krachtige Golfjes vastleggen.


Het interieur van een rallyauto toont twee kuipstoelen met harnassen, een metalen vloer, verschillende meters op het dashboard, een racestuur, een versnellingspook en een op de vloer gemonteerde brandblusser. Deze opstelling belichaamt de precisie en toewijding van de autosport.


Een close-up van een automotor met blauwe slangen, meerdere draden en verschillende mechanische componenten zichtbaar, die doet denken aan de gedetailleerde reportagestijl die vaak te zien is in autosportartikelen.


Binnen wordt een geel-blauwe racewagen met diverse sponsorlogo's, waaronder Pierburg en Pirelli, tentoongesteld. De auto, perfect voor elke autosportreportage, is voorzien van een kenteken met de tekst "H 087 779.


Een geel-blauwe rallyauto met koplampen op de voorbumper, met de opschriften Pierburg en Bilstein, staat binnen geparkeerd op een donkere vloer met muren en bovenbalken op de achtergrond, die doet denken aan klassieke autosportreportages.