Autonieuws Elektrisch

Renault Zoe: tijd om afscheid te nemen?

oktober 25, 2022

Einde productie Renault Zoe

Wanneer de laatste Renault Zoe exact van de band rolt, is nog niet bekend. Dat het gaat gebeuren staat echter vast. De plaats van de Zoe wordt in 2024 ingenomen door de volledig elektrische reïncarnatie van de Renault 5. Een jaar later komt daar de nieuwe Renault 4 bij. Dat zijn aardig wat elektrische auto’s op een kluitje en de Zoe wordt in dat geval simpelweg overbodig.

De Zoe kan zijn einde in ieder geval met opgeheven hoofd tegemoet treden. In 2012 maakten we voor het eerst kennis met de elektrische Renault. Naast Nissan en BMW was Renault er als één van de eerste fabrikanten bij op het vlak van compact elektrisch vervoer. De Zoe had even een aanloopje nodig, maar was in 2015 en 2016 de bestverkochte EV van Europa. Door de jaren heen werden de prestaties van de Zoe steeds beter en in 2019 kreeg hij nog een facelift, hoewel de Zoe er nooit echt gedateerd uit heeft gezien.

Renault 5, de plaatsvervanger van de Zoe

Clio en Captur blijven, maar niet elektrisch

De elektrische lineup van Renault zal aan de onderkant dus gaan bestaan uit de Renault 4 en 5. Behalve de Zoe neemt Renault voorlopig geen afscheid van modellen. Zo blijven de Clio en Captur voorlopig gewoon leverbaar. “In de meeste markten zal het compacte segment volledig elektrisch zijn”, aldus Cambolive. “Maar als het nodig is, zullen we de Clio en Captur ook hebben. Die auto’s krijgen een hybride aandrijflijn, dat is onze keuze voor het vervangen van de ‘normale’ brandstofmotor”. Kortom, een volledig elektrische Clio en Captur hoeven we niet te verwachten.