Autonieuws

Renault steekt 4Ever Trophy in een nieuw jasje

mei 13, 2023

Renault 4

In 2025 moet hij er komen: de nieuwe Renault 4. Het wordt – hoe kan het ook anders – een compacte SUV, die leunt op het design van de oude 4. Uiteraard zal hij volledig elektrisch zijn. De Renault 4Ever Trophy moet een idee geven wat we kunnen verwachten van de nieuwe 4. De belangrijkste karaktertrekken van het origineel zijn overgenomen. Denk aan het silhouet met de prominente motorkap en de herkenbare schuine achterzijde.

Roland Garros

Om de retrocharme te benadrukken heeft Renault de showcar speciaal voor het aanstaande Roland-Garros-tennistoernooi in Parijs uitgevoerd in een tint die is geïnspireerd op de introductiekleur van de 4L uit 1962: Ile-de-France Bleu. Daarnaast zijn er fluorescerend gele accenten op de spanbanden op het dak, de schokdempers en de wielemblemen. Deze felle kleur is een verwijzing naar de tennisballen van het French Open.

Captur

De marktpositionering van de toekomstige Renault 4 is vergelijkbaar met die van de Captur. Net als de nieuwe Renault 5 wordt de compacte SUV gebouwd op het nieuwe CMF-BEV-platform dat is ontwikkeld voor elektrische voertuigen in het B-segment. De productieversie op basis van de 4Ever Trophy zal geproduceerd worden in Frankrijk.