Autonieuws Formule 1

Red Bull over GP Brazilië: “Beledigende online gedrag richting Max en Checo onacceptabel”

november 17, 2022

Fouten gemaakt

Oracle Red Bull Racing zegt in de verklaring het volgende: “Als team hebben we enkele fouten gemaakt in Brazilië. We hadden de situatie die zich in de laatste ronde voordeed niet voorzien en we hadden voorafgaand aan de race geen strategie afgesproken voor een dergelijk scenario. Helaas werd Max pas in de laatste bocht op de hoogte gebracht van het verzoek om positie op te geven zonder dat alle benodigde informatie werd doorgegeven.”

Max open en eerlijke teamspeler

De verklaring gaat verder: “Dit bracht Max, die altijd een open en eerlijke teamspeler is geweest, in een compromitterende situatie met weinig tijd om te reageren, wat niet onze bedoeling was. Na de race sprak Max open en eerlijk, waardoor beide coureurs openstaande issues of zorgen konden oplossen. Het team accepteert de redenering van Max. Het gesprek was een persoonlijke aangelegenheid dat privé blijft tussen het team en er zal geen verder commentaar worden gegeven.”

“Doodsbedreigingen, haatmail, venijn richting aanverwante familieleden is triest”

Volkomen onacceptabel

“Wat er daarna op social media gebeurde is volkomen onaccptabel. Het beledigende online gedrag richting Max, Checo, het team en hun respectievelijke families is schokkend en bedroevend en helaas is het iets wat we als sport met deprimerende regelmaat moeten aankaarten. Daar is geen plek voor in de racewereld of in de samenleving als geheel en we moeten het beter doen en beter zijn. Dit is een sport, we zijn hier om te racen. Doodsbedreigingen, haatmail, venijn richting aanverwante familieleden is triest. We waarderen inclusie en willen een veilige ruimte voor iedereen om in te werken en van onze sport te genieten. Het wangedrag moet stoppen.”