Autonieuws Formule 1

Red Bull heeft niet genoeg geld voor zowel Verstappen als Hamilton

december 11, 2023

Verstappen en Hamilton

Geruchten over de interesse van Red Bull in Hamilton gingen rond tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi eind november. Beide partijen ontkende in eerste instantie alle geruchten, maar uiteindelijk bevestigde Horner dat hij inderdaad contact had opgenomen met Hamilton. Maar volgens de teambaas had hij dat gedaan via een oud nummer en heeft hij de zevenvoudig wereldkampioen nooit te pakken gekregen.

Anthony Hamilton

In een gesprek met Motorsport.com vertelt Red Bull-adviseur Helmut Marko op de hoogte te zijn van het feit dat teambaas Christian Horner eerder in het jaar contact had gezocht met Hamilton, nadat Anthony Hamilton – de vader van – had voorgesteld dat de twee met elkaar zouden praten.

“Christian informeerde me en liet me de sms zien die hij had ontvangen, maar ik zei tegen hem: ‘Hamilton en Max, dat werkt niet. Er was te veel actie en hoe zal ik het zeggen… spanning. En aan de andere kant kunnen we het ons niet veroorloven om de twee duurste coureurs in één team te hebben.”

Inmiddels heeft Hamilton zich verbonden aan een nieuw tweejarig contract bij het team van Mercedes. Voorlopig blijft Pérez teamgenoot van Verstappen. De 32-jarige Mexicaan heeft een contract tot eind 2024 bij Red Bull Racing.