Autonieuws

Quadrifoglio 100th Anniversario-versies van Alfa Romeo Giulia en Stelvio

april 13, 2023

Quadrifoglio 100th Anniversario

De Quadrifoglio 100th Anniversario van Alfa Romeo zijn per model gelimiteerd op honderd exemplaren en zitten vol met kleine details. Uiteraard zijn er diverse klavertjes vier aan de buiten- en binnenkant aangebracht. Verder hebben de modellen nieuwe adaptieve full-led-matrixkoplampen en een digitaal instrumentenpaneel verfraaid met een historisch verantwoord ’telescoop’-ontwerp.

520 pk sterke V6

De 2,9-liter biturbo V6-motor is voor Europa, het Verenigd Koninkrijk en China licht gekieteld naar 520 pk. Uniek voor deze Quadrifoglio 100th Anniversario is de aanwezigheid van een mechanisch ‘self-locking’ differentieel. Deze technische voorziening, afkomstig van de Giulia GTA, draagt bij aan het verbeteren van het rijgedrag en de tractie van de auto, het optimaliseren van de koppeloverdracht en het verhogen van de stabiliteit, wendbaarheid en snelheid in bochten.

Lichtgewicht materialen

Alfa Romeo past verder lichtgewicht materialen toe, zoals aluminium voor de motor en koolstofvezel voor de aandrijfas, motorkap, spoiler en zijskirts. Een uitlaatsysteem van Akrapovic zorgt voor een passende soundtrack. Voor zowel de Giulia als de Stelvio zijn de grille en spiegelkappen afgewerkt in zichtbaar carbon. Er zin drie liveries verkrijgbaar, te weten Rosso Etna, Verde Montreal en Nero Vulcano. In het interieur gebruikt Alfa Romeo bijzondere gouden stiksels.

Levering

De prijzen van de Quadrifoglio 100th Anniversario versies van Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio zijn op dit moment nog niet bekend.