Autonieuws

Prijzenoorlog: Ford gooit prijzen Mustang Mach-E stevig omlaag

april 4, 2023

Mustang Mach-E

Ford heeft veel nieuws te melden over de Mustang Mach-E. Zo hebben de Extended Range-varianten van de Mustang Mach-E voortaan een hoog trekgewicht van 1.500 kg (met uitzondering van de GT-variant) en Ford heeft de gebruikerservaring van het SYNC 4 -infotainmentsysteem verder verbeterd. Het systeem geeft voortaan meer informatie over het opladen en de laadstatus en heeft een compleet nieuwe interface voor de bediening van de klimaatregeling en stoelverwarming. Maar voor deze informatie heb je waarschijnlijk niet op dit artikel geklikt.

Prijzenoorlog

Je wil natuurlijk weten met hoeveel korting Ford strooit. Het merk doet nu definitief mee aan de prijzenoorlog die momenteel gaande is in de wereld van elektrische auto’s. Het merk verdubbelt de productie van de elektrische Ford en plakt een lager prijskaartje op alle uitvoeringen. Waar je voorheen minimaal 58.100 euro moest neerleggen voor de SUV, vraagt Ford nu 53.900 euro. Ruim 4 mille korting dus. Deze basisversie is uitgerust met een 75 kWh grote accu en heeft 440 kilometer actieradius. In het interieur kom je leuke spulletjes, zoals een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelen en stuurwiel, tegen en het nieuwste SYNC 4 infotainment systeem.

7.000 euro

Wil je nog meer korting? Kies dan de Ford Mustang Mach-E Premium 98 kWh Extended Range met achterwielaandrijving. Voor deze versie verlangt Ford voortaan 59.400 euro, in plaats van 66.445 euro. Je kunt dus 7.000 euro in je zak houden. De leaserijder kan deze uitvoering rijden met een fiscale bijtelling vanaf 337 euro per maand, 38 euro meer dan voor de basisuitvoering.

De RWD-uitvoering met het grote accupakket heeft een bereik van 610 kilometer. Onder de auto schroeft Ford 19-inch lichtmetalen wielen met daarachter rode remklauwen. Enkele carrosseriedelen zijn in hoogglans zwart gespoten en in het interieur zitten elektrisch verstelbare voorstoelen en een Bang & Olufsen-audiosysteem met 10 speakers inclusief soundbar.

De topversie – de Mustang Mach-E GT met bijna 500 pk – is er voortaan vanaf 79.200 euro. Net geen 4.800 euro goedkoper dan voorheen. Alle nieuwe prijzen op een rij:

Lees ook: Tesla-kopers woedend om hoge korting en bestormen showroom (VIDEO)