Autonieuws

Prijzen Renault Scenic E-Tech Electric: wat moet dat kosten?

december 14, 2023

Renault Scenic E-Tech Electric: ruimte

De Renault Scenic E-Tech Electric is lichter (Techno-uitvoering met 87 kWh-batterij weegt 1.852 kg) dan gemiddeld in deze klasse, terwijl hij met zijn lengte van 4,47 meter, breedte van 1,86 meter en hoogte van 1,57 meter ook compacter is dan gebruikelijk in het elektrische C-segment. Daarentegen biedt de Renault Scenic E-Tech Electric bovengemiddeld veel interieurruimte dankzij de vlakke vloer en het AmpR Medium-platform (voorheen CMF-EV) waarop de gezinsauto is gebaseerd.

Passagiers achterin genieten van veel been- en hoofdruimte dankzij de lange wielbasis van 2,78 meter, 278 mm knieruimte en een 884 mm hoog plafond in de versies met een Solarbay panoramisch dak. Met een bagageruimte van 545 liter biedt de Scenic E-Tech Electric voldoende ruimte voor alle bagage van het gezin.

Renault Scenic E-Tech Electric

Renault Scenic E-Tech Electric: vier uitvoeringen

De nieuwe Renault Scenic E-Tech Electric is nu te bestellen met keuze uit vier uitvoeringen: Evolution, Techno, Iconic en – voor het eerst bij een 100% elektrische Renault – ook als sportief getinte Esprit Alpine.

Actieradius

De long range met de 87 kWh-batterij, die goed is voor een actieradius tot 625 kilometer (WLTP), is leverbaar vanaf de uitvoering techno. De uitvoeringen evolution en techno zijn naar wens ook leverbaar als comfort range met de 60 kWh-batterij, waarmee een actieradius tot 430 kilometer (WLTP) mogelijk is. Een 3-fasen 22 kW AC-boordlader en warmtepomp zijn standaard, evenals de mogelijkheid van DC-snelladen met een vermogen tot 130 kW (60 kWh-batterij) of 150 kW (87 kWh).

Vanafprijs Renault Scenic E-Tech Electric

De nieuwe Renault Scenic E-Tech Electric is nu te bestellen voor prijzen vanaf 42.470 euro. De basisprijs geldt voor de evolution comfort range met de 60 kWh-batterij. De prijzen van de long range met 87 kWh-batterij, die leverbaar is vanaf de uitvoering techno, beginnen bij 47.970 euro.

Marktintroductie

De levering van de Scenic E-Tech Electric, die wordt geproduceerd in de fabriek van Ampere Electricity in het Franse Douai, start in het voorjaar van 2024.

Prijzen op een rij

Renault Scenic E-Tech Electric EV60 170 pk comfort range

Renault Scenic E-Tech Electric EV87 220 pk long range

Belangrijk om te weten

De E-Tech EV60 170 pk Normal Range heeft een maximaal laadvermogen van 22kW AC (wisselstroom) en kan thuis en bij publieke laadpunten worden opgeladen dankzij de type 2 mode 3 Mennekes laadkabel. In 32 minuten kan je van 15-80% snelladen met een DC lader. Met de CCS-combo aansluiting kan op een vermogen van maximaal 130kW DC worden snelgeladen.

De E-Tech EV87 220pk Long Range combineert het beste van twee werelden: 150 kW DC lader voor snelladen en tot 22 kW AC (wisselstroom) thuis of bij publieke laadpunten laden dankzij de type 2 mode 3 Mennekes laadkabel. Verder kan je in slechts 37 minuten van 15 tot 80% bijladen bij de snellader.Renault Scenic E-Tech electric
Renault Scenic E-Tech Electric


Renault Scenic E-Tech Electric


Renault Scenic E-Tech Electric