Autonieuws

Prijzen Jeep Avenger: een aantrekkelijke aanbieding?

januari 11, 2023

Van Peugeot naar Jeep

Jeep heeft de prijslijst van de Avenger naar eigen zeggen zodanig ontworpen dat de klant zijn/haar auto gemakkelijk kan samenstellen. De motor hoeft in ieder geval niet meer gekozen te worden: dat is namelijk altijd de 156 pk en 260 Nm sterke elektrische aandrijflijn van Stellantis die we onder meer kennen uit diverse elektrische Peugeots. Die elektromotor drijft de voorwielen aan en wordt gevoed door een batterij met een capaciteit van 54 kWh. Daarmee komt de Avenger volgens de WLTP-testcyclus 392 kilometer ver. Dankzij de maximale laadsnelheid van 100 kW is het opladen aan de snellader in circa een halfuurtje gepiept.

Draadloos navigeren

De Avenger is leverbaar in vier uitvoeringen: Avenger, Longitude, Latitude en Summit. Bij de basisuitvoering ‘Avenger’ komt er geen toevoeging achter de modelnaam te staan, dat zou immers een beetje dubbelop zijn. Die instapversie zit overigens al aardig goed in zijn spullen. We noteren led-reflectorkoplampen, een infotainmentsysteem met 10,25-inch touchscreen én een draadloze verbinding voor Apple CarPlay/Android Auto, een 7-inch digitaal instrumentenpaneel, climate control met interieurvoorverwarming, een automatisch dimmende binnenspiegel en diverse ADAS-systemen. Ook geinig: de basisuitvoering staat op lekker utilitair ogende 16-inch stalen wielen.

Bij de drie overige uitvoeringen wordt het er qua uitrusting natuurlijk alleen maar beter op. De Longitude heeft bijvoorbeeld 16-inch lichtmetalen wielen, een audiosysteem met zes speakers en parkeerhulp achter. Bij de Altitude krijg je daarbovenop onder meer een maatje grotere lichtmetalen wielen, een 10,25-inch digitaal instrumentarium, adaptieve cruise control en een elektrisch bedienbare kofferklep. De Summit – de naam verraadt het al – is de topversie. Kies je voor de Summit, dan krijg je verwennerij als Jeep Performance led-koplampen en -achterlichten, privacy glass, sfeerverlichting in meerdere kleuren, elektrisch inklapbare spiegels, een achteruitrijcamera en parkeersensoren rondom, Blind Spot Monitoring en stoelverwarming.

Overzichtelijk samenstellen

Ben je na het kiezen van een uitvoering klaar met het samenstellen van de Avenger? Nog niet, want Jeep biedt keuze uit zeven exterieurkleuren, die je vanaf de Longitude ook kunt bestellen in een two-tone samenstelling. De kleur van de Avenger op de foto’s is het opvallende Sun Yellow, standaard is de elektrische Jeep gespoten in het minstens zo spraakmakende ‘Ruby Red’. Voor minder opvallende kleuren als wit of grijs moet je minimaal 750 euro op tafel leggen.

Naast de kleur kun je ieder uitrustingsniveau ook weer aankleden met optiepakketten, waarbij Jeep de keuze met in totaal vijf pakketten wel overzichtelijk houdt. Voor de zakelijke rijder is er het Business Pack, dat alleen in combinatie met de Longitude en Altitude te bestellen is. Afhankelijk van de uitvoering omvat het Business Pack het 10,25-inch digitale instrumentarium, een achteruitrijcamera, verkeersbordherkenning, een draadloze telefoonlader en een afdekking van de middenconsole.

Jeep_avenger_4xe

Prijzen Jeep Avenger

De prijzen van de Jeep Avenger beginnen bij 37.000 euro voor de basisversie ‘Avenger’. Dat is best een goede aanbieding, want de basisversie van de Peugeot e-2008 – waarmee de Avenger zijn technische basis deelt – kost tegenwoordig dik 38 mille. De Longitude staat op de prijslijst vanaf 38.500 euro, voor de Altitude en Summit moet je respectievelijk minimaal 39.500 euro en 43.500 euro afrekenen bij de Jeep-dealer. Bestellen kan per direct, de eerste leveringen vinden in het tweede kwartaal van dit jaar plaats.