Autonieuws

Predicaat Koninklijk voor Louwman Group

oktober 6, 2023

In het sfeervolle Louwman Museum in Den Haag werd het vooraanstaande familiebedrijf Louwman vereerd met een bijzondere onderscheiding. Met aanwezige familie en collega’s als getuige, ontvingen president Eric Louwman en Evert Louwman uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, het Predicaat Koninklijk, toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Ook de Haagse burgemeester Jan van Zanen was aanwezig bij deze feestelijke lunch.

Van Droom tot Koninklijke Realiteit!

Wat in 1923 startte als de jongensdroom van Piet Louwman en Arie Parqui, is uitgegroeid tot een florerend familiebedrijf. Louwman heeft door de decennia heen niet alleen een significante bijdrage geleverd aan de Nederlandse maatschappij en economie, maar ook een indrukwekkende transformatie doorgemaakt. Het Predicaat Koninklijk is een ultieme erkenning en markeert een historische mijlpaal voor het bedrijf.

3.800 medewerkers

Louwman Group is uitgegroeid tot een toonaangevende aanbieder van mobiliteit, met sterke merken en een breed servicepakket rond personenauto’s, bedrijfswagens, trucks, motorfietsen, fietsen, e-bikes, scootmobielen, OV en mobiliteitshulpmiddelen. Met importbedrijven voor automerken Toyota, Lexus, Morgan en Suzuki behoort Louwman Group tot de grootste autodistributeurs van Europa. Ook motorfietsen en buitenboordmotoren zijn bekend terrein. Louwman Dealer Group overspant meer dan 70 retaillocaties. Bij Louwman Group zijn 3.800 medewerkers in vijf divisies actief in Nederland, België, Zweden en Tsjechië.

Eric Louwman, President Louwman Group, deelt zijn enthousiasme: “Het is met grote eer en trots dat wij dit Predicaat Koninklijk mogen ontvangen. De warme woorden van zowel de commissaris van de Koning in Zuid-Holland als de burgemeester van Den Haag tijdens de overhandiging zijn voor onze familie van onschatbare waarde. Als familiebedrijf beschouwen wij deze koninklijke erkenning als een bekroning op honderd jaar ondernemerschap.

Met 3.800 collega’s als onze gewaardeerde medewerkers hebben we altijd oog voor lange termijn relaties: met onze klanten en onze merkpartners. Voor ons vertegenwoordigt mobiliteit meer dan alleen vervoer – het omvat emotie, bereikbaarheid en vrijheid. Dit eerbetoon aan onze passie weerspiegelt respect, waardering en vertrouwen, waarden die de kern vormen van ons bedrijf. Deze erkenning geldt voor het verleden, het heden en vooral ook voor de toekomstige generaties. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de volgende honderd jaar.”