Autonieuws

Polestar komt met XFC, wat is dat precies?

november 13, 2023

Ultrasnelle laadtechnologie (XFC)

Polestar en StoreDot werken samen om hun ultrasnelle laadtechnologie (XFC) op korte termijn voor productieauto’s te introduceren. Onder de naam ‘100-in-5’ kan deze technologie 100 mijl (160 km) aan bereik bijladen in slechts vijf minuten. XFC staat voor ‘Extreme Fast Charging’.

Het interessante aan XFC is dat de nieuwe laadtechnologie kan worden geïntegreerd in batterijpakketten van een bestaand formaat en dat er geen verdere aanpassingen aan de batterij zelf nodig zijn.


Polestar 5

Polestar introduceert de technologie naar verwachting in de Polestar 5 die in de loop van 2024 op de markt moet komen. Tijdens Polestar Day in Los Angeles demonstreerde StoreDot het laadvermogen van XFC al met een prototype batterijmodule.

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar, zegt: “StoreDot maakt grote stappen in de ontwikkeling van hun extreem snelle laadtechnologie. We zijn dan ook trots om investeerder en partner te zijn in de evolutie ervan. De ultrasnelle laadtechnologie van StoreDot kan in combinatie met onze nieuwe elektrische aandrijflijn de gebruikerservaring van Polestar-rijders gaan veranderen.”

‘Range anxiety’

Dr. Doron Myersdorf, CEO van StoreDot, zegt: “Polestar is een van onze belangrijkste investeerders en samenwerkingspartners bij de ontwikkeling van onze XFC-laadtechnologie. Volgend jaar laten we zien hoe een batterijmodule, op volledige schaal ontwikkeld door Polestar, met deze technologie kan worden opgeladen. ‘Range anxiety’ gaat binnenkort echt tot het verleden behoren.”