Autonieuws

Opvolger Opel Grandland wordt BEV

maart 23, 2023

Opel Grandland

De Opel Grandland BEV komt te staan op het geheel nieuwe STLA Medium-platform. Om dit platform te kunnen produceren zijn aanpassingen nodig in Eisenach. Opel heeft nog even de tijd om alle aanpassingen door te voeren, want de productie van de nieuwe BEV staat gepland voor de tweede helft van 2024. Vanaf 2028 produceert Opel louter batterij-elektrische voertuigen in Europa.

STLA Medium

De Opel Grandland die momenteel in Eisenach wordt geproduceerd, is ook leverbaar met plug-in hybride varianten. Arnaud Deboeuf, Chief Manufacturing Officer van Stellantis, zegt: “Met deze toewijzing van STLA Medium, het nieuwe volledig BEV-platform van Stellantis, zal het personeel van de fabriek in Eisenach de kosten en de kwaliteit van de voertuigen die ze produceren blijven verbeteren om onze klanten tevreden te stellen.”

Miljarden euro’s

Moederbedrijf Stellantis investeert tot 2025 meer dan 30 miljard euro in elektrificatie en software om BEV’s te leveren die voldoen aan de eisen van de klant. De huidige modellen uit Eisenach zijn de Opel Grandland en Grandland GSe. De fabriek in Eisenach, geopend in september 1992 met de productie van de Opel Astra, bevindt zich in de deelstaat Thüringen, Midden-Duitsland. In 2022 vierde de fabriek haar 30ste verjaardag met een Open Dag-evenement ter herdenking van de productie van 3,7 miljoen voertuigen.