Autonieuws

Opvolger Lexus LFA komt in twee smaken

november 21, 2022

Elektrisch en twinturbo V8 hybride

De nieuwe sportauto van Lexus staat voor 2025 op stapel. In eerste instantie werd een elektrische aandrijflijn genoemd, maar omdat nog niet alle markten op zo’n aandrijflijn zitten te wachten, werkt Lexus aan een alternatief: een twinturbo V8. De nieuwe sportauto van Lexus komt dus in twee smaken: volledig elektrisch en met twinturbo V8 (hybride). De auto wordt gebouwd op het TNGA-L-platform van het Toyota-concern.

700 pk

Specificaties van de elektrische variant zijn nog niet bekend. Van de variant met twinturbo V8 zijn door insiders wel wat details bekend. Zo zou het gaan om een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo, gekoppeld aan een elektromotor. Het systeemvermogen zou uitkomen op 700 pk. De elektrische versie zou solid-state batterijen krijgen, maar over een systeemvermogen of actieradius is nog niets bekend.

Lexus Electrified Sport Concept - Achterkant

Lexus Electrified Sport concept

De nieuwe sportauto van Lexus gaat sterk lijken op de in december 2021 onthulde Lexus Electrified Sport Concept. Deze Electrified Sport Concept gaf een visie van Lexus op een toekomstige, volledig elektrische high-performance sportwagen. De auto moet de rol vervullen van technologisch uithangbord voor Lexus’ geëlektrificeerde toekomst. Lexus spreekt nadrukkelijk over een ‘sportscar’ en niet over een supercar. Naar verwachting is de oplage van Lexus’ nieuwe sportwagen niet beperkt zodat zoveel mogelijk liefhebbers een exemplaar kunnen bemachtigen. De Lexus LFA was gelimiteerd op vijfhonderd stuks.