Autonieuws Elektrisch

Opgelet: binnenkort “zwarte zaterdag voor EV-rijders”

februari 20, 2023

KPMG zegt onderzoek te hebben gedaan naar het aantal Nederlanders dat in de voorjaarsvakantie met een elektrische auto op wintersport gaat. Naar verwachting zijn dat er tussen de 8.000 en 10.000 en die moeten allemaal ergens een keer laden. De verwachting is dat vooral in de omgeving van Frankfurt wordt gestopt bij een snellaadstation.

In Duitsland is de laatste jaren aardig geïnvesteerd in de uitbreiding van het aantal snelladers, maar het aantal elektrische auto’s is ook fors toegenomen. Ondanks de continue uitbreiding van de laadinfrastructuur is het Duitse laadnetwerk nog niet berekend op zo’n grote stroom van elektrische auto’s.

LEES OOK: Zomerbanden, winterbanden of all-season banden? Alles wat je moet weten

Zaterdag 25 februari 2023, de eerste dag van de voorjaarsvakantie voor Midden- en Noord-Nederland, wordt zelfs een “zwarte zaterdag voor EV-rijders” genoemd. De verwachting is dat er lange wachtrijen ontstaan bij de laadstations.

Wie probleemloos met de elektrische auto richting de Alpen wil rijden, doet er volgens KPMG goed aan om al vóór Keulen te laden, bijvoorbeeld bij Ladepark Kreuz Hilden en daarna, als de actieradius van de auto het toelaat, ergens rond Mannheim of Würzburg. Andere optie is om vanaf Dortmund de snelweg A45 te nemen richting het zuiden. Langs die route staan ongeveer 90 snelladers.

Hoe dan ook, wie deze voorjaarsvakantie met zijn elektrische auto op wintersport gaat, moet rekening houden met drukte bij snellaadstations. Ook op de terugweg. Waar je ook heen gaat, zorg dat je weet waar snelladers te vinden zijn langs de route en zoek alvast naar alternatieven als je niet achteraan de rij wilt aansluiten.