Achtergrond Autonieuws

Opel presenteert zijn gloednieuwe merklogo

juni 27, 2023

EV-transitie

Het nieuwe logo van Opel blijft een centraal element van de Opel Vizor, een van de belangrijkste designkenmerken van de modellen van Opel. De bliksemschicht – in het Duits ‘Blitz’ genoemd – is nauw verbonden met elektriciteit en vormt het ideale beeldmerk om Opels transitie naar 100% elektrische mobiliteit te symboliseren.

De Blitz

“Onze ‘Blitz’ is relevanter dan ooit. Het symboliseert niet alleen onze toewijding voor de democratisering van innovatie en mobiliteit, maar geeft ook blijk van onze toewijding om tegen 2028 een volledig elektrisch merk in Europa te worden. In 2023 hebben we al 15 geëlektrificeerde modellen in ons portfolio en kunnen we met trots zeggen dat Opel elektrisch is”, zegt Florian Huettl, CEO van Opel.

Eerste productiemodel

Opel voert de nieuwe ‘Blitz’ de komende jaren geleidelijk in over het complete productportfolio. Al in 2024 krijgt het eerste productiemodel het nieuwe logo. Het logo zal echter ook al in 2023 acte de présence geven, zo heeft Opel-CEO Florian Huettl aangekondigd.

De topman zegt: “De IAA Mobility is een van de grootste autoshows ter wereld en daarom de perfecte locatie om met trots een groot, internationaal publiek kennis te laten maken met onze nieuwe ‘Blitz’. Verder hebben we ook nog een verrassing gepland. Bezoekers van dit event in München zullen enthousiast zijn.”

IAA Mobility

IAA Mobility 2023 vindt plaats in München van 5 tot 10 september. Opel toont tijdens dit evenement in totaal drie wereldpremières: de nieuwe Opel Astra Sports Tourer Electric, de nieuwe Opel Corsa Electric en nog een verrassing.