Autonieuws

Opel Astra XS is een plug-in hybride straatracer

juli 21, 2022

Opel tuning

Opel is een geliefd merk onder tuning-liefhebbers. De Opel Manta B, Corsa of Calibra zijn modellen die vaak stevig onder handen zijn genomen door hun eigenaars. De hagelnieuwe Astra blijkt helemaal geen stoere bodykit nodig te hebben om eruit te zien als een straatracer. Een setje extra grote wielen, wat stickers en een verlagingskit blijkt voldoende.

Astra XS

Tuningspecialist XS heeft de nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid onder handen genomen. Het team van XS Carnight heeft de Astra uitgerust met luchtvering van Grinds en hoogtesensoren van Carstyle Me, in combinatie met de originele schokdempers. Verder hebben ze de Opel voorzien van 20-inch gesmede wielen van de Amerikaanse velgenfabrikant RVNT Forged. De finishing touch op de showauto zijn de motorsport-stickers – die gewoon verkrijgbaar zijn bij Opel Accessoires – op de flanken en de voorruit van de auto.

Astra plug-in hybrid

Onder de motorkap is alles hetzelfde gebleven. In de Astra PHEV liggen twee motoren – een benzine- én elektromotor – die samen goed zijn voor 180 pk en 360 Nm. Of dat een beetje vooruitkomt kun je in de video hieronder bekijken. Autoliefhebbers die toevallig eind juli in de buurt van Berlijn op vakantie zijn kunnen de Astra XS met hun eigen ogen bekijken tijdens de XC Carnight in het Olympisch Station.