Autonieuws

Ook forse prijsdaling voor Toyota bZ4X

februari 16, 2024

Leveringsprogramma aangepast

De prijzen starten nu bij 45.995 euro inclusief afleveringskosten, waarmee de bZ4X in aanmerking komt voor de SEPP-subsidie voor particulieren. Toyota heeft het leveringsprogramma van de batterij-elektrische bZ4X licht aangepast. Zo is elke uitvoering nu voorzien van 18-inch lichtmetalen velgen voor de maximale range en is ook de bZ4X Dynamic leverbaar met geavanceerde vierwielaandrijving.

Toyota bZ4X Active heeft SEPP-subsidie

Standaard beschikt de bZ4X al over een 150 kW (204 pk) sterke elektromotor die de voorwielen aanstuurt, een 64 kWh (netto) grote batterij, tweezone Climate Control, een warmtepomp, 18-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control, Smart Entry, een 8-inch multimediascherm met Apple CarPlay & Android Auto en Toyota Safety Sense 3, Toyota’s uitgebreide pakket assistentie- en veiligheidssystemen. Dit bestaat onder meer uit Pre-Collision System, Lane Keeping System en Road Sign Assist. De bZ4X Active is er vanaf 45.995 euro. Met een fiscale waarde van 44.850 euro komt de bZ4X Active in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP), waarmee particulieren tot 2.950 euro subsidie kunnen ontvangen. Metallic lak en Premium Metallic lak is tijdelijk inbegrepen in de prijs van de bZ4X Active.

Toyota bZ4X 2024

Toyota bZ4X Dynamic

Voor de bZ4X Dynamic wordt de uitrusting verder uitgebreid met onder meer een 12,3-inch groot multimediadisplay en een 360-gradencamera. De zitplaatsen zijn bekleed met half synthetisch leder en half stof en ook de deurbekleding, de middenarmsteun achter en de middenconsole krijgen een luxere bekleding. Automatische koplamphoogteverstelling voor de drie led-matrix koplampen met automatisch grootlicht, een elektrisch te openen achterklep, een parkeerhulpsysteem, stoelverwarming vóór, stuurwielverwarming en Privacy Glass achter maken de uitrusting compleet. De bZ4X Dynamic is te bestellen vanaf 49.995 euro.

Voor het eerst is de bZ4X Dynamic ook leverbaar met geavanceerde vierwielaandrijving. Met dit systeem krijgt de auto een hoger vermogen van 160 kW (218 pk). De sprint naar 100 km/u is sneller gedaan: in 6,9 seconden in plaats van in 7,5 seconden. Nog indrukwekkender zijn de prestaties in het terrein van de bZ4X met AWD, met dank aan de jarenlange ervaring van Toyota op het gebied van terreinwagens als de Land Cruiser en Hilux. De bZ4X Dynamic AWD is te bestellen vanaf 52.995 euro.

Business Editions

Naast de prijzen van de reguliere versies krijgen ook zakelijke versies, de Business en de Business Plus, een nog scherpere prijsstelling. De bZ4X Business is gebaseerd op de Active en heeft een fiscale waarde van 42.995 euro. Daarmee komt het netto bijtellingsbedrag op 236 euro per maand*. Een trede hoger staat de bZ4X Business Plus, die gebaseerd is op de Dynamic. De Business Plus heeft een fiscale waarde van 46.995 euro en heeft daarmee een netto bijtellingsbedrag van 263 euro per maand*.

bZ4X Premium

Als topuitvoering laat de bZ4X Premium niets te wensen over. Met synthetisch lederen bekleding, elektrische stoelverstelling met geheugenfunctie voor de bestuurder, infraroodverwarming voor de bestuurder en voorste passagier, stoelventilatie vóór, stoelverwarming voor de buitenste zitplaatsen achter, Intelligent Park Assist en het meest uitgebreide pakket aan veiligheids- en assistentiesystemen, waaronder Pre-Collision System met Driver Monitor Camera, maken de bZ4X Premium helemaal af. Standaard wordt de bZ4X Premium geleverd op 18-inch lichtmetalen velgen voor de maximale range. Optioneel is de Premium uit te rusten met 20 inch velgen. De bZ4X Premium is te bestellen vanaf 53.995 euro en als vierwielaangedreven Premium AWD is hij te bestellen voor 56.995 euro.

Tien jaar garantie

Net als voor elke Toyota geldt ook voor de bZ4X een garantietermijn tot 10 jaar of 200.000 kilometer. Voor het batterijpakket geldt een nog uitgebreidere garantietermijn tot 300.000 kilometer (voor degradatie tot 70% van de oorspronkelijke netto capaciteit). Bestellen kan per direct.
Toyota bZ4X 2024


Toyota bZ4X 2024