Autonieuws

Notoire Noorse hardrijder rijdt bijna ‘300’ en moet nu 1,5 jaar brommen

september 5, 2022

Grote vis

Toen de Noorse politie in mei vorig jaar een motorrijder in het vizier kreeg die op dat moment ontegenzeggelijk te hard reed en vervolgens staande hield, wist het nog niet dat er een grote vis onder de snelheidsduivels was gevangen. Dankzij opnames aan de hand van een gemonteerde camera op zijn motorfiets liep de gesnapte hardrijder uiteindelijk tegen de lamp. En hoe!

Gigabytes aan onomstotelijk bewijs

Een omvangrijke verzameling aan beeldmateriaal bood meer dan voldoende bewijs dat men hier te maken had met een notoire hardrijder. De motormuis maakte er al enige tijd een eigen sport van extreme snelheden te bereiken waar dat niet mag en levensgevaarlijk is. De opnames waren gemaakt tussen juli 2020 en mei 2021.

Bijna drie keer zo hard

Voor de zaak behandelden de autoriteiten louter de meest extreme video-opnames. Alleen al die telden 56 ernstige verkeersovertredingen. Met als toppunt een dollemansrit van 292 km/h door een tunnel, waar maximaal 80 km/h is toegestaan. Een andere video-opname toont dat de motorrijder 210 km/h rijdt waar ‘60’ is toegestaan. Dit alles op een BMW S1000 RR uit 2016.

Nooit meer brommen

Het behoeft geen betoog dat de rechtbank niet mals was in diens oordeel. De 31-jarige motorrijder is veroordeeld tot 18 maanden cel en een levenslang rijverbod. Ondertussen blijft de dader beweren dat hij zich van geen kwaad bewust is, en dat hij de motor had uitgeleend. Op de beelden is inderdaad niet zichtbaar wie de daadwerkelijk bestuurder is, maar de rechter ging hier niet in mee. De motorrijder heeft laten weten zijn uitspraak in hoger beroep aan te vechten.