Achtergrond Autonieuws

Noodkreet van Sono Motors: “Ons voortbestaan hangt van jullie af”

december 9, 2022

Sono Motors komt uit Duitsland

Sono Motors is gevestigd in München. Het bedrijf werkt al enige tijd hard aan een 4,47 meter compacte, elektrische MPV met zonnepanelen. De Sion moet ongeveer 29.900 euro gaan kosten.

Wat is er aan de hand bij Sono Motors?

Sono heeft niet genoeg geld ingezameld. Het bedrijf zou beleggers onvoldoende hebben uitgelegd waarom de Sion echt nodig is en dat er een enorme vraag naar is. Om het nog erger te maken, is er wereldwijd sprake van een crisis, waardoor de meeste beleggers het nemen van risico’s vermijden en naar meer volwassen bedrijven kijken. Investeerders vertellen Sono Motors om de auto niet te bouwen, het bedrijf te herstructureren en 70% van de mensen te ontslaan. Sono vindt dit geen optie en luidt daarom de alarmbellen in de hoop dat de gemeenschap kan helpen.

Sono Motors

Wat gaat er nu gebeuren?

“Als we het campagnedoel kunnen halen en genoeg geld kunnen inzamelen, kunnen we een positief domino-effect veroorzaken. De investering van particulieren moet Sono in staat stellen om door te gaan met het vinden van nieuwe investeerders en het betalen van de resterende machines, gereedschappen en productie-instellingen om de geplande pre-serieproductie te realiseren in 2023. Het uiteindelijke doel is om in 2024 productie op grote schaal te bereiken.”

‘Ik wil helpen’

Er zijn veel manieren om Sion te steunen, mocht je daar interesse in hebben. Je kunt bijvoorbeeld je aanbetaling verhogen. Je kunt een nieuwe reservering plaatsen. Tot slot noemt Sono dat mond-tot-mond-reclame ook kan helpen om Sono Motors te helpen om te overleven.

‘WE FAILED’

De manier waarop Sono Motors zijn problemen met de wereld deelt is vrij bijzonder. Op social media schrijft het bedrijf met grote chocoladeletters ‘WE FAILED’. Dat zorgt voor de nodige ophef. Sommigen vinden het onverstandig omdat hiermee het vertrouwen in Sono verloren gaat. Anderen vinden het juist dapper dat Sono openhartig is over de situatie. De toekomst van de Sion is in ieder geval in gevaar en de vraag is of de auto daadwerkelijk het productiestadium gaat halen. De oprichters van Sono leggen in onderstaande video ook de huidige situatie toe, maar gelachen wordt er niet.

VIDEO

Zonnepanelen

De Sion is een zonne-elektrisch voertuig. De auto kan zichzelf opladen met zonne-energie. Hij is uitgerust met een batterij van 54 kWh, goed voor een totale actieradius van 305 kilometer. Extra actieradius wordt ook geboden door zonnepanelen, naadloos geïntegreerd in de carrosserie van de auto. Bijzonder is de hoeveelheid groen mos in het interieur.

Sono Motors Sion

Sono Motors