Autonieuws

Nissan Z NISMO 2024: de lekkerste Z

augustus 1, 2023

Nissan-performance heel bereikbaar in USA

In Nederland is nog maar weinig over van Z, laat staan de GT-R. Beide modellen zijn van de prijslijsten gehaald. In de Verenigde Staten is dat een ander verhaal. Daar leeft Z enorm, weet vrijwel iedereen wat NISMO is en wordt de Nissan GT-R nog gewoon geleverd. En dat voor tamelijk lage prijzen. Zo begint een Nissan Z er al bij 41.000 dollar en krijg je voor 121.000 dollar een Nissan GT-R mee naar huis. Zucht.

Nissan Z NISMO: techniek

Het gamma van de Nissan Z krijgt nu uitbreiding met een extra sportieve Nissan Z NISMO. Kenmerken van deze topversie zijn een opgewaardeerd onderstel, betere remmerij, sportievere vormgeving, grotere wielen met een agressievere rubbercompound en een door Nissan onder handen genomen negentraps automaat. Een handbak is alleen verkrijgbaar op de reguliere Z.

Ook de VR30DDTT 3.0L V6 Twin Turbo benzinemotor kreeg een pk-kuurtje. Het vermogen stijgt van 400 naar 420 pk en het koppel neemt toe van 475 naar 520 Nm. De Z NISMO beschikt ook over een verbeterde motoroliekoeler zodat je op het circuit langere tijd van de maximale prestaties geniet.

Nissan Z NISMO

Serieus rubber

Voor de beste tractie monteert Nissan rubber van Dunlop. Om wat preciezer te zijn: SP SPORT MAXX GT600-banden, ook geregeld te vinden op een GT-R. De achterbanden zijn 10 millimeter breder dan die van de Z Performance (285/35R19 versus 275/35R19). De banden omwikkelen lichtgewicht NISMO-specifieke, in hoogglans zwart afgewerkte RAYS-wielen in de maat 19-inch.

Kleuren

De Nissan Z NISMO is verkrijgbaar in vijf kleuren: Black Diamond Pearl, Brilliant Silver, Passion Red TriCoat, Everest White Pearl TriCoat en Stealth Grey (alleen NISMO). Een Z NISMO kopen? Dan ben je aangewezen op de grijze import. Reken bij registratie in Nederland op een hoge BPM-boete.
The 2024 Nissan Z NISMO builds on the capabilities of the Z Sport and Performance grades to deliver an exhilarating track-ready experience for enthusiast drivers.

Nissan Z NISMO