Autonieuws

Nissan Skyline Nismo: Japanse sportsedan

augustus 8, 2023

Nissan Skyline Nismo komt bekend voor?

Komt de Nissan Skyline Nismo je bekend voor? Dat kan goed kloppen. De Nissan Skyline is namelijk in grote lijnen gelijk aan de Infiniti Q50. Of eigenlijk andersom: de Q50 was gebaseerd op de Nissan Skyline. In Japan is het een populair model, reden genoeg voor een extra sportieve uitmonstering. De Nissan Skyline Nismo heeft een sportiever design, diverse Nismo-badges, 19-inch Enkei-wielen en plakkerig rubber. Ook de wielophanging is aangepast zodat er minder ‘roll’ ontstaat bij het nemen van bochten.

Met twinturbo 3,0-liter V6-motor

De twinturbo 3,0-liter V6-motor schopt het in de Nissan Skyline Nismo tot 420 pk met een koppel van liefst 550 Nm. Schakelen gebeurt met een zeventraps automaat. De auto heeft verschillende rijmodi, zoals Sport en Sport+. In het interieur maken Recaro-kuipstoelen en een sportiever stuurwiel het Nismo-feest compleet.

Hommage

Slechts 1.000 exemplaren zien het levenslicht. De auto is volgens Nissan een hommage aan de S54A-1 Skyline GT uit 1964. In de Verenigde Staten lanceerde Nissan onlangs de Nissan Z Nismo. Helaas komt ook dat model niet naar Europa. In de Nederlandse line-up van Nissan is geen ruimte voor Nismo. Dat heeft met CO2-uitstoot te maken. Als er in de toekomst een elektrisch Nismo-model komt, wordt dat vast en zeker een ander verhaal.