Autonieuws

Nissan Hyper Tourer concept neemt omotenashi wel heel serieus

oktober 17, 2023

Omotenashi

De Nissan Hyper Tourer is een studie van een MPV met een ruim, uitnodigend en veelzijdig in te delen interieur voor luxe reizen en businesstrips. De Nissan Hyper Tourer neemt de essentie van omotenashi (Japanse gastvrijheid) wel heel serieus met diverse technologieën, inclusief die voor volledig autonoom rijden. Dankzij V2X-technologie (vehicle-to-everything) en een grote batterijcapaciteit kan hij ook moeiteloos elektriciteit leveren aan woningen, winkels en kantoren. Echte specs noemt Nissan niet, het betreft een echte designstudie.

Uitgerust met solide state-batterijen

Het interieur is ruim van opzet dankzij de Nissan EV Technology Vision, waarin het gebruik van compacte componenten en solide state-batterijen met een hoge energiedichtheid samenkomen in een innovatief pakket. “Het resultaat is een ultralaag zwaartepunt, dat samen met de geavanceerde e-4ORCE vierwielaandrijving zorgt voor een soepele en vloeiende acceleratie en vertraging”, aldus de fabrikant.

Nissan Hyper Tourer

Kumiko– en koushi-patronen

De dakconsole en de interieurverlichting vallen op door traditionele Japanse kumiko– en koushi-patronen die zorgen voor een sfeer van luxe. Terwijl het LED-verlichte paneel in de vloer een denkbeeldige rivier en de lucht projecteert om zo een relaxte ruimte te creëren waarin digitale techniek en natuur samenkomen.

Rijden hoef je niet zelf te doen

Volledig autonoom rijden maakt het voor de bestuurder mogelijk om zich naar de medereizigers te draaien. De voorstoelen zijn 360 graden draaibaar, zodat samen met de zitplaatsen achterin een vergaderopstelling ontstaat. De passagiers achterin kunnen een draagbaar display gebruiken om de navigatie en audio te zien en te bedienen op het centrale display bij de voorstoelen. Dit versterkt het gevoel van eenheid voor alle inzittenden. Een innovatief AI-systeem kan biometrische signalen monitoren, waaronder hersengolven, hartslag, ademhaling en transpiratie, en op basis daarvan automatisch passende muziek selecteren of de binnenverlichting aanpassen op de stemming van de inzittenden.


Nissan Hyper Tourer
Nissan Hyper Tourer