Autonieuws

NIO opent op terrein Circuit Zandvoort eerste showroom in Nederland

december 22, 2022

NIO

De Chinese automaker NIO is lekker aan de weg aan het timmeren in ons land. Het merk is pas sinds 7 oktober in Nederland en heeft inmiddels al twee Power Swap Stations geopend. Wat dat zijn laten we je zien in de video onderaan dit artikel. Uiteraard rijden ook al de eerste NIO-modellen op Nederlands asfalt. De NIO line-up bestaat nog alleen uit de NIO ET7, maar in het eerste kwartaal van 2023 breidt het merk het aanbod verder uit met de NIO EL7, een elektrische SUV, en de NIO ET5, de elektrische compacte sedan.

Waar kun je een NIO kopen?

Het eerste Nio House – zo noemt het merk zijn showrooms – wordt aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 geopend aan de Meent in Rotterdam. In Amsterdam komt eind 2023 een tweede locatie. Geïnteresseerden die niet willen wachten en de modellen al in het echt willen bewonderen, kunnen vanaf vandaag in Zandvoort terecht voor een eerste kennismaking.

Zandvoort

Op het terrein van Circuit Zandvoort heeft NIO namelijk de eerste NIO Space Mobile ter wereld geopend. Deze mobiele en compacte ruimte is ontworpen door de architecten van het NIO House en biedt een vergelijkbare experience als een NIO House, maar dan op een kleinere schaal. Vanuit deze locatie kunnen vanaf vandaag ook proefritten worden gemaakt met de ET7.  

Openingstijden

De tijdelijke showroom is dagelijks geopend tussen 08.30 en 17.30 uur. Tijdens de kerstvakantie is deze locatie gesloten op 25, 26 december en op 1 januari. Op 24 en 30 december is de NIO Space Mobile geopend van 08.30 tot 12.30 uur.