Autonieuws

Nieuwe Mercedes E-Klasse (2023) wordt een techfeestje!

februari 23, 2023

MBUX Superscreen

Je kunt er bij een eerste blik op de foto’s van het interieur van de Mercedes E-Klasse 2023 al niet omheen: het enorme beeldscherm dat de gehele breedte van het dashboard beslaat. De opzet doet denken aan het MBUX Hyperscreen uit de EQS, maar in de E-Klasse heet het scherm ‘MBUX Superscreen’. De schermen zien er spectaculair uit en zijn haast naadloos geïntegreerd in het dashboard. Het digitale instrumentarium voor de neus van de bestuurder staat iets verder rechtop dan de andere schermen, maar oogt niet zo ‘opgeplakt’ als bij sommige andere merken. Het MBUX Superscreen is een – ongetwijfeld kostbare – optie. Hoe het interieur van de basisuitvoering van de E-Klasse eruit komt te zien, zal moeten blijken bij de definitieve onthulling.













TikTok, Zoom en Angry Birds

Het MBUX Superscreen oogt van zichzelf al behoorlijk indrukwekkend, maar de techniek die erachter schuilgaat is dat net zo. De computer van het systeem is volgens Mercedes-Benz helemaal nieuw en dankzij een 5G-communicatiemodule is de dataverbinding in de auto razendsnel. Een andere opvallende noviteit in de Mercedes E-Klasse 2023 is de selfiecamera bovenop het dashboard. Met die camera kun deelnemen aan Zoom-vergaderingen, maar je kunt ook TikTok-filmpjes maken met je auto! Dat hebben we nog niet eerder gezien bij een ander automerk. Verder kun je via het scherm onder meer films kijken, Angry Birds spelen en andere apps van derde partijen installeren. Naarmate de tijd verstrijkt moet er dus nog veel meer mogelijk zijn met het MBUX Superscreen.

De beleving in een interieur wordt natuurlijk niet alleen maar bepaald door wat de schermen kunnen. Daarom heeft de E-Klasse desgewenst een Burmester 4D-audiosysteem met Dolby Atmos-technologie en Active Ambient Lighting (sfeerverlichting) aan boord. Verder legt Mercedes in de nieuwe E-Klasse de nadruk op kunstmatige intelligentie. De auto herkent bepaalde instellingen die vaak worden toegepast, zoals het aanzetten van de stoelverwarming bij een bepaalde temperatuur, en kan daar vervolgens op anticiperen.




























Meer informatie over Mercedes E-Klasse 2023

Momenteel is er afgezien van deze interieurfoto’s nog maar weinig informatie bekend over de Mercedes E-Klasse 2023. Deze zomer staat de compleet nieuwe Mercedes E-Klasse al in de showroom, dus we kunnen spoedig kennismaken met de nieuwe sedan. Later verschijnt er uiteraard ook een Estate-versie van de E-Klasse.