Autonieuws

Nieuwe kleuren voor Honda Gold Wing

september 28, 2022

Sinds zijn introductie als naked 1000 cc in 1975 is de Honda Gold Wing altijd het summum geweest van reizen op twee wielen. Toen nog met een viercilinder boxermotor, maar vandaag de dag heeft hij een zijdezacht draaiende zescilinder boxermotor. Dan hebben we het over de huidige GL1800 Gold Wing-modellen. Ze behoren tot de meest luxe en zwaarste touring-motorfietsen.

GL1800-kleuren 2023

Voor 2023 is de GL1800 Gold Wing exclusief verkrijgbaar met Honda’s unieke Dual Clutch Transmission (DCT) automaat en in de nieuwe kleurstelling Iridium Gray Metallic/Mat Pearl Morion Black, met rode details op de motor.

DCT automaat van Honda

De GL1800 Gold Wing Tour met DCT en airbag krijgt twee nieuwe kleuren voor 2023: Graphite Black met bruine carterdeksels en Beta Silver Metallic/Iridium Gray Metallic. Dat kleurengamma wordt aangevuld met Pearl Glare White. De Graphite Black-optie is ook verkrijgbaar met reguliere versnellingsbak.

 

Honda bandenspanningscontrole

Een extra op veiligheid gerichte upgrade voor 2023 voor zowel de GL1800 Gold Wing als de GL1800 Gold Wing Tour komt er in de vorm van een nieuw bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) dat is geïntegreerd in het 7-inch full-colour TFT-display.  De bandenspanning wordt weergegeven linksonder in het instrumentenpaneel, en het nieuwe TPMS laat een duidelijk en helder waarschuwingslampje branden als de spanning niet optimaal is.