Autonieuws

Nieuwe Hyundai Kona: weer een Hyundai met opvallend design

december 20, 2022

Hyundai Kona 2023

Wie had dat ooit gedacht: breng een conceptauto die iedereen gaaf vindt op de markt en iedereen vindt hem… gaaf! We hebben het hier natuurlijk over de Ioniq 5. De grote hatchback kan zo figureren in een remake van Back to the Future. De net zo futuristische Ioniq 6 staat inmiddels achter de coulissen te trappelen om zijn debuut te maken en nu kondigen de Koreanen wéér een model aan dat zo uit het jaar 2100 lijkt weggereden: de gloednieuwe Kona.

Pixels

De nieuwe Kona heeft een hypermodern smoelwerk, met Cybertruck-achtige dagrijverlichting die over de gehele breedte van de voorzijde loopt. De koplampen zijn helemaal aan de zijkanten van de voorbumper geplaatst, waardoor de Kona optisch breder – én dus stoerder – lijkt. Ook aan de achterkant loopt een grote led-strip met pixelmotief. Hyundai heeft duidelijk de 8-bit-designtaal van de Ioniq-modellen en de Staria toegepast op de Kona. Zelfs de wielen hebben een op pixels geïnspireerd design.

Versies

Het nieuwe model komt in verschillende versies, waaronder volledig elektrisch (EV), hybride-elektrisch (HEV) en als sportieve N Line. Elke variant heeft zijn eigen styling. Over de specificaties van de verschillende aandrijflijnen wil Hyundai nog niets kwijt.

Interieur

De nieuwe Kona is 4,35 meter lang en daarmee 15 cm langer dan zijn voorganger. Hij is ook 2,5 cm breder en de wielbasis is met 6 cm gegroeid. Hierdoor biedt de nieuwe Kona volgens Hyundai meer leefruimte in het interieur. Op een vrijgegeven foto zien we voorin een groot display, waarin het infotainmentsysteem en een digitale cockpit zitten verwerkt. Voor de liefhebbers van fysieke knoppen – wij steken onze hand op – hebben we goed nieuws: die zijn zo te zien nog volop aanwezig. De komende maanden onthult Hyundai meer details over de geheel nieuwe Kona.