Autonieuws

Nieuwe BMW X3 (2024) heeft gewoon benzine- en dieselpower – WALKAROUND

juni 19, 2024

Is de nieuwe BMW X3 gegroeid ten opzichte van de vorige generatie?

Jazeker, maar niet aan alle kanten. De lengte van de BMW X3 is toegenomen met 47 mm naar 4.755 mm en de breedte neemt toe met 29 mm naar 1.920 mm. De hoogte is juist afgenomen met 16 mm naar 1.660 mm. Aan de wielbasis is ten opzichte van de vorige generatie nauwelijks iets veranderd. Die meet nog altijd 2.865 mm. Het interieur is daardoor lekker ruim. Ook achterin kun je uitstekend zitten, ook met een lengte van 1,85 meter of meer.

Hoe groot is de bagageruimte van de nieuwe BMW X3?

Een elektrisch bedienbare achterklep is helemaal standaard op de BMW X3. De bagageruimte is zowel in de breedte als lengte gegroeid. Je hebt nu 570 liter bagageruimte, of 460 liter in de BMW X3 30e xDrive plug-in hybride. De achterbank kan standaard in een verhouding van 40:20:40 worden neergeklapt tot maximaal 1.700 liter (X3 30e xDrive: 1.600 liter). Een elektrisch wegklapbare trekhaak is optioneel. De auto kan maximaal 2.500 kilogram geremd trekken, dat is afhankelijk van de motorvariant.

Heeft de nieuwe X3 ook toffe gadgets?

Absoluut! Check onder meer de Welcome and Goodbye Animation bij het instappen dankzij lichtprojectie. Optionele BMW Iconic Glow contourverlichting voor de grille maakt het feestje compleet. De grille heeft overigens een nieuwe grillstructuur met verticaal en diagonaal geplaatste spijlen, maar dat geldt niet voor alle modelvarianten. De M50 die in je onze video ziet, heeft bijvoorbeeld een afwijkende grille.

Hoe zit het met veiligheid?

De nieuwe BMW X3 biedt een veel uitgebreider assortiment standaard en optionele systemen voor semi-automatisch rijden en parkeren. De auto is standaard uitgerust met Front Collision Warning, Lane Departure Warning and Speed Limit Info, samen met de Driving Assistant met Lane Change Warning en handmatige Speed Limit Assist. De Parking Assistant, eveneens standaard, bevat functies zoals de Reversing Assistant en een achteruitrijcamera. Optionele systemen zijn de Steering- en de Lane Control Assistant, evenals de automatische Speed Limit Assist en de routesnelheidsregeling bij gebruik van Active Cruise Control met Stop&Go-functie. Met de optionele Parking Assistant Professional kunnen parkeer- en algemene manoeuvres van buiten de auto worden bediend met behulp van een smartphone.

Een man knielt naast een witte BMW X3 2024 in een showroom, wijzend naar de badge van het voertuig op de achterkant.

Met welke motoren komt de nieuwe X3 op de markt?

De nieuwe BMW X3 komt met verschillende motoren op de markt, als plug-in hybride en met conventionele benzine- en dieselmotoren. Alle verbrandingsmotoren zijn geëlektrificeerd met Li8V Mild Hybrid-technologie. Alle motoren zijn gekoppeld aan een Steptronic achttraps automaat, inclusief schakelflippers. In de zomer van 2025 volgt ook een zes-in-lijn dieselmotor. BMW komt niet met een nieuwe iX3, want die plek neemt de Neue Klasse SUV in. 

De BMW X3 verschijnt onder meer als 30e xDrive, 20 xDrive, 20d xDrive en als M50 xDrive. De plug-in hybrid heeft een systeemvermogen van 220 kW (299 pk) met 450 Nm aan koppel. De elektrische range bedraagt 86 tot 89 kilometer. De 20 xDrive heeft een viercilinder benzinemotor met een vermogen van 153 kW (208 pk) met 330 Nm aan koppel. De 20d xDrive – ook een viercilinder, maar dan een dieselmotor – schopt het tot 145 kW (197 pk) met 400 Nm aan koppel. De BMW X3 M50 heeft een zes-in-lijn benzinemotor met 293 kW (398 pk) en 580 Nm aan koppel.

Wat zit er allemaal op en aan het interieur van de nieuwe BMW X3?

Het interieur van de nieuwe BMW X3 beschikt over een BMW Curved Display met 12,3-inch instrumentandisplay en een 14,9-inch bedieningsdisplay. Ook de BMW Interaction Bar, nieuwe stuurwieldesigns met afgevlakte onderzijde, een nieuwe transmissieschakelaar, sfeerverlichting, bekerhouders met nieuwe opbergruimte en een draadloze inductielader voor smartphones vallen op. Het infotainmentsysteem draait op BMW Operating System 9. Elektrisch verstelbare sportstoelen, stoelverwarming, drie zone automatische airco, geluidswerende ramen, Comfort Access, sfeerverlichting met Goodbye en Welcome-animaties zijn allemaal standaard. Optioneel levert BMW een gefixeerd panoramisch glazen dak, zonder dwarsbalken maar wel met rolgordijn voor verduistering. Ook actieve stoelventilatie, lendensteun, stuurwielverwarming en een Harman Kardon geluidssysteem zijn allemaal optioneel.

Binnenaanzicht van de BMW X3 uit 2024, met het stuur met het iconische BMW-logo en een digitaal dashboard met verschillende informatie. Dit model onderstreept zijn veelzijdigheid en biedt zowel benzine- als dieselmotoren.

Is het interieur ook vegan?

Jazeker, want Econeer bekleding is standaard. Dit is gemaakt van een recyclebaar secondair materiaal. Optioneel levert BMW Veganza geperforeerde bekleding met lederstructuur, verkrijgbaar in drie kleuren. Merino leder is optioneel verkrijgbaar, net als een combinatie van Veganza met Alcantara. Bovendien zijn meerdere materialen ook gemaakt van duurzame materialen.

Wanneer komt de nieuwe X3 op de markt?

De auto komt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 op de markt in Europa en in de Verenigde Staten. In januari 2025 volgens meerdere landen. De VS en Duitsland zijn de belangrijkste verkooplanden. Ook in landen als Italië, Spanje, Japan, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en Mexico is de BMW X3 populair. 

Is de nieuwe BMW X3 made in China?

Nee, de BMW X3 wordt gebouwd in Spartanburg, in de Verenigde Staten, alsook in Rosslyn in Zuid-Afrika. 

Hebben we al een vanafprijs?

Zeker, de nieuwe BMW X3 is er vanaf 67.815 euro. Die prijs geldt dan voor de plug-in hybride BMW X3 30e xDrive. De M50 een kleine 103.000 euro. Meer weten? Check dan de video!


Binnen wordt een BMW X3 tentoongesteld op een rond platform, met een strak ontwerp met opvallende grills, LED-koplampen en zwarte wielen. Deze witte schoonheid combineert luxe met dieselkracht voor een opwindende rit.


Een witte BMW X3 SUV uit 2024 wordt binnenshuis tentoongesteld op een rond platform, waarbij het achter- en zijprofiel zichtbaar zijn met de kenmerkende verlichte achterlichten. Het voertuig beschikt over zowel benzine- als dieselmotoren, wat de veelzijdigheid en geavanceerde techniek benadrukt.


Een witte BMW X3 2024 die binnenshuis wordt tentoongesteld, gezien vanuit de linkervoorhoek, en die zijn dieselvermogen laat zien.


Twee auto's, een grijze BMW X3 (2024) en een witte SUV, staan geparkeerd op een schone, witte ondergrond met een helderblauwe lucht op de achtergrond.


Twee Nieuwe BMW X3 SUV's staan geparkeerd in een minimalistische, open ruimte met een helderblauwe lucht. De ene kijkt naar voren, de andere laat de achterkant zien. Beide 2024-modellen hebben zichtbare kentekenplaten en een strak ontwerp, wat hun benzine- en dieselcapaciteiten onderstreept.


Drie BMW SUV’s uit 2024, waaronder de BMW X3, worden tentoongesteld in een heldere, minimalistische setting. De voertuigen zijn één in grijs, één in blauw en één in wit, gepositioneerd om verschillende hoeken te benadrukken. Een helderblauwe lucht vormt de achtergrond. Deze modellen zijn voorzien van zowel benzine- als dieselmotoren.


Twee moderne SUV's, een BMW X3 en een ander model, geparkeerd op een verhard oppervlak tegen een achtergrond van verre bergen onder een heldere hemel. De BMW X3 uit 2024 toont zowel benzine- als dieselmotoren, waarbij de ene SUV in het wit en de andere in het blauw is uitgevoerd, elk in tegengestelde richting.


Twee BMW X3 SUV's, een model uit 2024, staan tijdens zonsondergang geparkeerd op een vlakke ondergrond met een bergachtige achtergrond; de ene is blauw en de andere is wit. Ze presenteren zowel benzine- als dieselkracht.


De open kofferbak van een blauwe BMW X3 uit 2024 toont een lege, ruime laadruimte met neergeklapte achterbank. Op het kenteken staat "M EI 225E.


Binnenaanzicht van de Nieuwe BMW X3 uit 2024 met een futuristisch stuur, een digitaal instrumentenpaneel, een breed touchscreen-display en verlichte blauwe accenten op het dashboard en de console.


Een blauwe BMW iX1 elektrische SUV staat geparkeerd op een open weg met bergen in de verte en een wazige lucht op de achtergrond, en biedt een glimp van waar de geheel nieuwe BMW X3 uit 2024 van zou kunnen evolueren, terwijl hij afstand neemt van traditionele benzine- en dieselmotoren.


Een blauwe Nieuwe BMW X3 SUV staat geparkeerd op een open vlakte met een bergachtig landschap op de achtergrond. Het voertuig uit 2024 heeft een "X3"- en "BMW"-badge op de achterkant, en op het kenteken staat "MIE 1225E", wat staat voor het nieuwste op het gebied van benzine- en dieselkracht.


Close-up van een elektrisch voertuig dat wordt opgeladen. De laadkabel wordt in het stopcontact aan de zijkant van de nieuwe BMW X3 uit 2024 gestoken, wat de naadloze overgang van benzine- en dieselkracht naar de allernieuwste elektrische technologie benadrukt.


Een blauwe BMW X3 2024 geparkeerd op een heuvel met uitzicht op een stad in de schemering, met achterlichten aan en kenteken zichtbaar, biedt een verbluffende walkaround-ervaring.


Vooraanzicht van een grijze BMW X3 (2024) SUV met een prominente niergrille, koplampen aan en Duits kenteken met de tekst "M HI 4018" tegen een neutrale achtergrond. Ervaar de dieselkracht bij elke rit.


Een matgrijze Nieuwe BMW X3 SUV, gefotografeerd vanuit een driekwarthoek aan de achterkant, pronkt met zijn kenmerkende achterlichten en een kentekenplaat met de tekst "M IH 4418". Het gestroomlijnde voertuig belichaamt kracht en verfijning met opties voor zowel benzine- als dieselmotoren.


Close-up van het vooraanzicht van een BMW X3 uit 2024, waarbij de linkerkoplamp en grille worden benadrukt, met het iconische BMW-logo erboven zichtbaar. Het kenteken van de auto is gedeeltelijk zichtbaar en laat de indrukwekkende benzine- en dieselopties zien.


Twee moderne SUV's staan geparkeerd op een witte ondergrond onder een helderblauwe hemel. De ene is een zilverkleurige auto die naar de andere kant kijkt, de andere een beige BMW X3 2024 met benzine- en dieselkracht, naar voren gericht.