Autonieuws Formule 1

Nieuwe auto van Valtteri Bottas is een limited edition!

maart 13, 2023

Zelf gekocht door Valtteri Bottas

Alfa Romeo benadrukt dat Valtteri Bottas de Alfa Romeo Giulia GTAm zelf heeft gekocht. Vottas wordt daarmee een van de 500 eigenaren van een Giulia GTA.

Passie

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager, zegt: “Dit is een speciaal moment voor Alfa Romeo. Valtteri Bottas is een uitstekende professional, een winnaar en zijn lange carrière in de F1, bezaaid met 10 GP-overwinningen, is daar het bewijs van. Zijn verlangen om deel uit te maken van de intieme en exclusieve kring van Giulia GTA-klanten vervult ons met trots. In een zakenwereld die vaak wordt gedreven door contractuele verplichtingen, vieren we vandaag iets anders: Valtteri heeft ons laten zien dat passie soms onze keuzes drijft. Welkom Valtteri in het hart van onze ‘stam’.”

Valtteri Bottas en de Giulia GTAm

Valtteri Bottas: “Ik ben een autoliefhebber”

Valtteri Bottas, zegt: “Ik ben duidelijk een levenslange autoliefhebber. Maar bovenal houd ik van het merk Alfa Romeo. Het is een eer voor mij om ambassadeur van het merk te zijn en nu klant te worden, eigenaar van een van de 500 Giulia GTA’s. Het is een technisch uitstekend voertuig, gerealiseerd in samenwerking met Sauber Engineering door gebruik te maken van de expertise en technische knowhow die rechtstreeks uit de Formule 1 komt, maar voor ons auto- en motorsportliefhebbers vertegenwoordigt het zoveel meer. Hij blaast een van de legendes van de autosport, de Giulia GTA uit 1965, nieuw leven in.”

Koolstofvezel

De Giulia GTA is een high-performance voertuig gebaseerd op de Giulia Quadrifoglio. Dankzij toepassing van koolstofvezel en andere lichte materialen profiteert de Giulia GTA van een gewichtsvermindering tot 100 kg in vergelijking met de Giulia Quadrifoglio. Hij is uitgerust met een verbeterde versie van Alfa Romeo’s 2,9-liter V6 Bi-Turbo-motor met 540 pk en een specifiek vermogen van 187 pk per liter. GTA staat voor Gran Turismo Alleggerita. Het label wordt al jaren gevoerd door het Italiaanse merk Alfa Romeo.