Achtergrond Autonieuws Formule 1

Nieuw record Verstappen: jongste miljonair in Quote 500

november 1, 2022

Quote 500

120 miljoen euro. Dat is het bedrag dat Max volgens het zakenblad Quote de afgelopen jaren bij elkaar gereden heeft. Daarmee komt de Red Bull-coureur binnen op nummer 500 in de nieuwste editie van de Quote 500. Hij is daarmee de jongste Nederlander ooit op de lijst. Het is tevens het tweede record dat Max deze week pakt, nadat hij dit weekend in Mexico als eerste F1-coureur een veertiende Grand Prix-overwinning in één seizoen op zijn naam schreef.

Jaarsalaris Max Verstappen

De kans is groot dat Verstappen de komende jaren flink zal stijgen in de Quote 500-lijst. In maart van dit jaar sloot de Nederlander een nieuw megacontract bij Red Bull Racing, waarmee de regerend wereldkampioen in de Formule 1 de best betaalde Nederlandse sporter ooit werd. Verstappen blijft tot minstens 2028 bij de Oostenrijkse renstal, waar hij minstens 45 miljoen per jaar binnenharkt, exclusief bonussen en sponsordeals.

Prins Bernhard

Max is niet de enige autosportliefhebber in de lijst. Circuit Zandvoort-eigenaar Prins Bernhard komt ook nieuw de Quote 500 binnen, op plaats 481. Dankzij zijn vastgoedinvesteringen en zijn softwarebedrijf Levi9 wordt zijn vermogen geschat op 125 miljoen euro. Uiteraard is hij niet de enige in de familie met geld. De hele familie Oranje-Nassau samen staat op plek 11 van de vijftig rijkste families, met een vermogen van 1,2 miljard euro.

Bekijk ook: