Autonieuws

Nieuw logo voor Honda en nieuwe Honda 0-serie (2026)

januari 10, 2024

CO2-neutraal

Honda streeft ernaar om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn voor alle producten en bedrijfsactiviteiten waarbij Honda betrokken is. Daarom streeft het bedrijf naar elektrificatie om zijn doelstelling voor de elektrificatie van auto’s te halen, namelijk ‘de verhouding van EV- en FCEV-verkopen wereldwijd verhogen naar 100% in 2040’.

Honda 0-serie

De Honda 0-serie dan, wat moeten we daar van verwachten? De naam van de serie staat voor Honda’s vastberadenheid om deze uitdaging van het ontwikkelen van nieuwe EV-series aan te gaan door terug te gaan naar het beginpunt van Honda als autofabrikant en compleet nieuwe EV’s vanaf ‘nul’ te creëren. Bij deze nieuwe EV-serie staat onder meer het M/M-concept centraal. Leggen we uit: het concept ‘Man Maximum, Machine Minimum’ is een basisaanpak voor het design van Honda auto’s, een aanpak om de efficiëntie van het interieur van de auto te vergroten door de ruimte voor mensen te maximaliseren en de ruimte die nodig is voor mechanische onderdelen te minimaliseren.

In 2026 begint Honda met de wereldwijde introductie van het eerste model van de Honda 0-serie, te beginnen in Noord-Amerika en vervolgens in Japan, Azië, Europa, Afrika en het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. 

Honda Saloon CES Las Vegas 2024

Over de Honda 0-serie

Het idee achter de ‘0’ (nul) heeft ook betrekking op meerdere facetten, zoals het streven naar ‘nul’ milieubelasting en ‘nul’ ongelukken in het verkeer. Honda is vastbesloten om ‘nul milieubelasting’ te bereiken gedurende de hele levenscyclus van het voertuig, inclusief bedrijfsactiviteiten en ‘nul dodelijke verkeersongelukken’ waarbij Honda-motorfietsen en -auto’s betrokken zijn.

Bij de ontwikkeling van de Honda 0-serie is het ontwikkelingsteam teruggegaan naar het uitgangspunt van Honda en heeft het opnieuw nagedacht over wat voor soort EV’s Honda in het komende tijdperk wil maken. Honda streeft ernaar om nieuwe waarde te creëren voor EV’s door de beperkingen van ‘dik en zwaar’ te overstijgen vanwege de grote en zware accu die nodig is om een voldoende grote actieradius te garanderen, evenals een grote en zware carrosserie en platform die nodig zijn om dergelijke accu’s te herbergen. Honda beschrijft deze nieuwe benadering van EV-ontwikkeling als ‘Dun, licht en wijs’. 

Twee conceptmodellen

Om het publiek alvast op te warmen voor de Honda 0-serie, presenteren de Japanners twee studiemodellen: de Honda Saloon en Honda Space-Hub.

Honda Saloon

De Saloon is het vlaggenschipconceptmodel van de Honda 0-serie, die de benadering ‘Dun, licht en wijs’ belichaamt. De speciale EV-architectuur vergroot de mate van vrijheid in het ontwerp en tilt het M/M-concept naar een hoger plan in het tijdperk van EV’s. De lage, sportieve styling waarmee de Saloon zich op het eerste gezicht onderscheidt van andere EV’s, realiseert zowel een fascinerend design als een interieur dat ruimer is dan mensen zich op basis van het uiterlijk kunnen voorstellen. Bovendien heeft het instrumentenpaneel een human-machine-interface (HMI) die eenvoudige en intuïtieve handelingen mogelijk maakt en een geavanceerde en naadloze gebruikersinterface (User Interface – UI) realiseert. Met geweldig zicht en een intuïtieve gebruikersinterface streeft de Saloon naar een plezierige rijervaring die aansluit bij het gevoel van de bestuurder. 

Met de toepassing van steer-by-wire en de verdere ontwikkeling van het bewegingsmanagementsysteem, inclusief houdingscontrole, dat Honda heeft opgebouwd door de ontwikkeling van originele robotica-technologieën, is de Saloon gericht op het realiseren van controle naar de wil van de bestuurder in een verscheidenheid aan rijsituaties. Als vlaggenschip van de Honda 0-serie streeft de sedan het ultieme ‘rijplezier’ na in het EV-tijdperk. Bovendien wordt de Saloon, inclusief het gebruik van duurzame materialen voor het interieur en exterieur, ontwikkeld als een uniek model dat resoneert met de gebruikers en de natuurlijke omgeving.

Honda Saloon CES Las Vegas 2024

Honda Space-Hub

Onder de gemeenschappelijke designtaal van de Honda 0-serie is de Space-Hub ontwikkeld met als thema ‘het dagelijks leven van mensen augmenteren’. Met zijn ruime cabine en uitstekende zichtbaarheid, gebaseerd op de ontwikkelingsbenadering ‘Dun, licht en wijs’, biedt de Space-Hub een flexibele ruimte die onmiddellijk tegemoet komt aan wat de gebruikers willen doen en wordt hij een hub die mensen met mensen en mensen met de samenleving verbindt, waardoor er een wederzijdse resonantie met elkaar ontstaat.

Honda Space-Hub CES Las Vegas 2024

Over het nieuwe H-logo

Het huidige ‘H-logo’ heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot 1981 toen het werd vernieuwd ten opzichte van de vorige versie. Om de ontwikkeling van de volgende generatie EV’s te vieren, besloot Honda een nieuw H-logo te ontwerpen, dat staat voor Honda-auto’s, om Honda’s vastberadenheid om de transformatie voort te zetten uit te drukken, evenals Honda’s bedrijfshouding om verder te gaan dan de oorsprong van Honda en voortdurend nieuwe uitdagingen en vooruitgang na te streven. Deze designexpressie, als twee uitgestrekte handen, vertegenwoordigt Honda’s streven om de mogelijkheden van mobiliteit te vergroten en oprecht tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruikers van Honda EV’s. Dit nieuwe H-logo zal worden gebruikt op de volgende generatie EV’s van Honda, waaronder de modellen uit de Honda 0-serie.


Honda Saloon CES Las Vegas 2024


Honda Saloon CES Las Vegas 2024


Honda Space-Hub CES Las Vegas 2024


Honda Space-Hub CES Las Vegas 2024

Honda Saloon CES Las Vegas 2024

Honda Space-Hub CES Las Vegas 2024