Achtergrond Autonieuws

NEVS Emily GT: de geheime elektrische SAAB die er nooit kwam

april 28, 2023

NEVS Emily GT

De NEVS Emily GT wordt nu toch getoond aan de wereld. De auto – die in slechts vijf maanden tijd werd ontwikkeld – leunt wat betreft design sterk op de Saab 9-5, maar dan wel met moderne invloeden. Hier en daar bespeuren we zelfs wat designkenmerken van een Aston Martin Rapide.

Bijna 1.000 kilometer range

Niet alleen op cosmetisch vlak is deze Emily indrukwekkend. Ook op technisch vlak maakt deze ‘SAAB’ indruk. Hij heeft vier elektromotoren en een accu die groot genoeg was voor een actieradius tot wel 948 kilometer.

350 mensen

Daarnaast was Christian von Koenigsegg – de man achter hypercarfabrikant Koenigsegg – betrokken bij het project. De auto is ontwikkeld door een team van 350 mensen, maar ging uiteindelijk nooit in productie. Dat laatste kan echter veranderen, want NEVS kan de zo goed als uitontwikkelde auto ook doorverkopen aan een andere partij met voldoende financiële slagkracht om de auto wel te kunnen bouwen.

NEVS CEO Nina Selander

In gesprek met Saab Planet vertelt NEVS CEO Nina Selander dat de Emily GT de aandacht kan trekken van potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in sportieve GT-auto’s met elektrische aandrijving. Potentiële kopers kunnen ook bestaande autofabrikanten zijn die de markt voor elektrische voertuigen willen betreden of hun aanbod van elektrische auto’s willen uitbreiden. De toekomst van de Emily GT hangt af van de interesse van potentiële kopers en de strategie die NEVS of een potentiële nieuwe eigenaar hanteert voor de verdere ontwikkeling van deze auto. Gezien de groeiende belangstelling voor elektrische voertuigen wereldwijd, heeft de Emily GT in de juiste handen wellicht nog kans van slagen.

Bekijk hieronder een driedelige videoserie van de NEVS Emily GT

VIDEO 1: Design NEVS Emily GT

VIDEO 2: Ontwikkeling Emily GT

VIDEO 3: Rijden met de Emily GT

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Plint Marketing (@plintmarketing)