Autonieuws

Nederland is een Kawasaki Race partner rijker

april 21, 2022

Dutch Superbike klasse

Druijff Racing is al meerdere seizoenen als Kawasaki team actief in de Dutch Superbike klasse van het International Dutch Championship. Vanuit deze goede samenwerking is Druijff Racing door Kawasaki aangesteld als Kawasaki Race Partner voor Nederland.

Druiff Racing Kawasaki team

Druijff Racing Kawasaki zal in het seizoen 2022 met Wayne Tessels en Alexander Klaassen van start gaan op Kawasaki Ninja ZX-10R motoren in het International Dutch Championship, afgekort IDC. Druijff Racing zal als Kawasaki serviceverlener, op het gebied van onderdelen en technische ondersteuning, aanwezig zijn bij de evenementen van het IDC kampioenschap.

Preparatie en tuning

Druijff Racing is het bedrijf van oud coureur Erwin Druijff. Het specialisme van Druijff Racing is het prepareren en tunen van motoren voor circuitgebruik. Erwin Druijff: “In 2019 zijn we de samenwerking met Kawasaki begonnen door met een team te starten in het Nederlands kampioenschap. Door ons raceteam hebben we veel ervaring en kennis opgedaan met Kawasaki. Dat we deze samenwerking nu uitbreiden en een officiële benoeming tot Kawasaki Racing Partner krijgen maakt mij toch wel trots.”

Meer Kawasaki’s in Nederlandse kampioenschappen

Henk Salomons, Branch Manager Kawasaki Benelux, verwacht verdere groei van het aantal Kawasaki racemotoren in Nederlandse kampioenschappen: “Het is belangrijk dat we ons ook op landelijk niveau laten zien met goed getunede motoren en producten. Vanuit deze goede samenwerking is Druijff Racing nu ook onze Kawasaki Race Partner voor Nederland geworden. We hebben er alle vertrouwen in dat Erwin en zijn team hier een succes van gaan maken en we hopen met deze keuze het aantal Kawasaki racemotoren in de Nederlandse kampioenschappen nog verder te laten groeien.”