Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Naar de kapper bij BMW Motorrad dealer, het kan!

maart 30, 2022

Motorplaza Heerenveen heeft het afgelopen jaar een enorme verbouwing en uitbreiding uitgevoerd na de overname van een aangrenzend pand. De showroom heeft nu een oppervlakte van maar liefst 6.000 m2, waar de complete line-up van BMW Motorrad staat, plus accessoires, motorkleding en een outlet. Ook de werkplaats is vergroot en vernieuwd.

Een van grootste BMW Motorrad dealers

De inrichting beantwoordt aan de standaarden van BMW Motorrad ‘Point of Experience’, inclusief een barbershop en lunchroom. “Motorplaza Heerenveen is een van de grootste motorfietswinkels in de Benelux en een van de grootste BMW Motorrad dealers wereldwijd”, aldus Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad Nederland. “Het is een ‘Point of Experience’, want motorrijden draait niet alleen om het product, maar vooral ook om de beleving. Dat wordt nóg tastbaarder gemaakt door deze nieuwe showroom.”

Mijlpaal: ‘Point of Experience’

De komst van het eerste ‘Point of Experience’ in Nederland is een mijlpaal die de sterke marktpositie van BMW Motorrad extra glans geeft. Anne Brons, CEO BMW Group Nederland: “Al twaalf jaar zijn we marktleider in Nederland met in het afgelopen jaar maar liefst 2.389 registraties en een marktaandeel van 15,58%. In het eerste kwartaal van 2022 is die opgaande lijn krachtig voortgezet en noteren we nu een marktaandeel van wederom ruim 15%.”

Prima start voor BMW Motorrad

Dr. Alexander Wehr, Vice President Customer, Brand, Sales BMW Motorrad, memoreerde bij de opening van Motorplaza Heerenveen dat 2021 voor BMW Motorrad het beste jaar ooit was, met de aflevering van 194.261 BMW motorfietsen en scooters wereldwijd. “De Nederlandse markt is niet de grootste markt voor BMW Motorrad, maar wel ontzettend solide met 12 jaar marktleiderschap. Dat is vooral te danken aan een buitengewoon professionele dealerorganisatie. Motorplaza Heerenveen, als eerste BMW Motorrad ‘Point of Experience’ in Nederland, maakt dat duidelijk.”

Zeven dagen per week open

De nieuwe showroom in Heerenveen is zeven dagen per week geopend, doordeweeks van 9.00 – 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur en op zondag van 13.00 – 17.00 uur. Motorplaza Heerenveen is gevestigd aan De Mars 24 in Heerenveen. De dealer heeft ook een vestiging in Groningen aan De Kielerbocht 57.