Autonieuws

MV Agusta Testalarga is een snoepje

april 20, 2022

Superveloce

MV Agusta staat bekend om haar prachtige motorfietsen. De Rush, Brutale, Dragster, Turismo Veloce en de F3 zijn stuk voor stuk beeldschone machines. Hetzelfde geldt voor de Superveloce 800, een moderne interpretatie van de iconische vormgeving van MV Agusta, die als basis dient voor de unieke Testalarga.

Testalarga

Testalarga, wat vrij vertaald iets betekend als een ‘breed hoofd’, is te herkennen aan de eigen designelementen. Met onder meer een geperforeerd suède zadel, lederen riem over de tank, geperforeerde kuipdelen en unieke kleurstelling. Verder heeft de Testalarga dezelfde gouden kleur op het frame en de wielen als de superveloce.

Testalarga prestaties

Heel veel informatie delen de Italianen (nog) niet over de speciale one-off. De enige data waar we het mee moeten doen is dat de motor in 3.05 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u sprint. Dat is iets sneller dan de Superveloce 800, die er 3.2 seconden over doet. Verder doet hij er 9 tellen over om van 0 naar 200 km/u te raken. De krachtbron zal hoogst waarschijnlijk weer een driecilinder zijn, die zo kenmerkend is voor MV Agusta. Of deze dezelfde 798cc inhoud heeft is dus niet zeker.

Er is nog geen datum voor de bekendmaking van de one-off van MV Agusta, maar gezien de foto’s zal dat niet lang meer moeten duren.

https://www.instagram.com/p/CcdUVlJNOW3/