Autonieuws

Mullen FIVE: wat heeft deze elektrische SUV te bieden?

september 15, 2023

Geïnpireerd op Californië

Mullen Automotive is gevestigd in Zuid-Californië. Het bedrijf maakt al elektrische bestelauto’s in de vorm van de Campus, One, en Three. David Michery is de CEO van het bedrijf. “Ons ontwerpteam concentreerde zich voor het design van de FIVE op twee inspirerende Californische thema’s voor de algehele ontwerpinvloed: California Landscape en California Urban.”

Technische gegevens Mullen FIVE

De prijs van de Mullen FIVE start bij 55.000 dollar. De auto wordt leverbaar in de kleuren wit, rood, blauw, grijs, zwart en een zandkleur. De fabrikant geeft ook al technische informatie vrij. Het model krijgt bijvoorbeeld een 95 kWh grote batterij. Dat resulteert in een actieradius van 325 miles, omgerekend 520 kilometer. De 0-96-tijd komt uit op 3,2 seconden en de topsnelheid bedraagt 250 km/u. Het opladen van 0 tot 80 procent duurt 21 minuten. Daarnaast kan de auto deels autonoom rijden.

Interieur met BMW-componenten

Bijzonder is dat het interieur van de FIVE is opgebouwd uit verschillende BMW-componenten, zoals in onderstaande beelden – gedeeld door David Michery – is te zien. Onder meer het stuurwiel en het infotainment komen uit de schappen van BMW. Mullen kiest wel carbon afwerking op het stuurwiel. Mogelijk gaat het hier nog wel om een prototype. Of het productiemodel ook BMW-interieurcomponenten krijgt, is nog niet bekend. Op de website van Mullen staan ook andere interieurfoto’s, zonder BMW-invloeden.

Mullen FIVE

Start productie

De productie van de Mullen FIVE zal op het moment van schrijven eind 2025 van start gaan, met verkoop aan klanten medio 2026. Mullen trapt af met de RS-versie, gevolgd door de Mullen FIVE-basis- en touringmodellen. De productie van het model vindt plaats in Mishawaka. Het bedrijf kan de auto eventueel thuis afleveren.