Autonieuws

Modeljaarupdate Mustang Mach-E: meer bereik en sneller laden

oktober 13, 2023

Sneller laden

Er kan voortaan ook langer met een hoger vermogen worden geladen, waardoor DC-snelladen van 10 – 80 % niet langer 39 minuten, maar 33 minuten duurt. Na 10 minuten snelladen kan met de vernieuwde technologie tot 124 km (RWD) of 113 km (AWD) worden bijgeladen. Voorheen was dit respectievelijk 91 of 85 km.

Ook de batterijverwarming is aangepast met als resultaat een hogere effiency en een effectievere voorverwarming bij snelladen. Hierdoor kan de Mustang Mach-E zijn batterij ook bij lagere temperaturen sneller opladen.

Het oog wil ook wat

Het nieuwste modeljaar brengt nóg meer updates met zich mee. De Mustang Mach-E staat voortaan niet meer standaard op 18-inch, maar 19-inch lichtmetalen velgen. Deze worden standaard voorzien van Aero Covers voor een lagere luchtweerstand. Het onderstel van de volledig elektrische Mustang is verder in detail aangepast voor een verbeterde rijkwaliteit.

Mustang Mach-E prijs

De Ford Mustang Mach-E Standard Range RWD heeft in het nieuwe modeljaar een vanafprijs van 51.200 euro. Deze vernieuwde uitvoering kan nu tot 470 kilometer rijden op een volle accu. De standaarduitrusting omvat Active Park Assist waarmee de auto volledig automatisch kan worden ingeparkeerd, Adaptive Cruise Control met Lane Centring Assist en Stop&Go, een elektrisch verwarmbaar stuurwiel en SYNC 4 met navigatie. Ford biedt de Mustang Mach-E Standard Range RWD van het huidige modeljaar tijdelijk aan voor een vanafprijs van 49.200 euro.