Autonieuws

MINI Fabriek Oxford: cruciaal voor toekomst MINI

september 12, 2023

Flinke investering

BMW Group heeft op 11 september 2023 een nieuwe investering aangekondigd van meer dan 600 miljoen pond in de MINI-fabrieken in Oxford en Swindon. “Met deze nieuwe investering zullen we de fabriek in Oxford ontwikkelen voor de productie van de nieuwe generatie elektrische MINI’s en zetten de koers voor de productie van puur elektrische auto’s in de toekomst”, zegt Milan Nedeljković, lid van de raad van bestuur van BMW AG, verantwoordelijk voor de productie.

MINI Aceman en Cooper 3-Deurs

De fabriek in Oxford maakt zich op om vanaf 2026 twee nieuwe volledig elektrische MINI-modellen te bouwen, de MINI Cooper 3-Deurs en de compacte crossover MINI Aceman. Tegen 2030 zal het productievolume uitsluitend elektrisch zijn. Vanaf 2000 heeft BMW Group meer dan 3 miljard pond uitgegeven aan zijn fabrieken in Swindon, Hams Hall en Oxford. Deze ontwikkeling werd ondersteund door de Britse regering en zal bijdragen aan het veiligstellen van banen in de fabriek in Oxford en in de carrosseriepersfabriek in Swindon.

MINI in Oxford

Oxford blijft de thuisbasis van MINI

De fabriek in Oxford vierde dit jaar haar 110-jairge bestaan en produceert sinds 2019 met succes de huidige MINI Electric, waar deze volledig is geïntegreerd in de productielijn met de conventionele (ICE) modellen.

Stefanie Wurst, Head of MINI, zegt: “MINI is altijd op de hoogte geweest van zijn geschiedenis, Oxford is en blijft het hart van het merk. Ik ben opgewekt dat de twee nieuwe, volledig elektrische MINI-modellen ook in Oxford worden geproduceerd, waarmee we onze weg naar een volledig elektrische toekomst bevestigen. De aanhoudend grote vraag naar onze lokaal emissievrije voertuigen toont aan dat de wereldwijde MINI-gemeenschap openstaat voor elektromobiliteit, die we, mede dankzij Oxford, optimaal kunnen bedienen.”

MINI in Oxford

Sneller elektrificeren

De MINI Fabriek Oxford produceert momenteel de MINI 3-Deurs, de MINI 5-Deurs, evenals de MINI Clubman en de MINI Electric. Vanaf 2024 zal de fabriek beginnen met de productie van de volgende generatie MINI 3-Deurs en MINI 5-Deurs met brandstofmotoren, evenals de nieuwe MINI Cabrio. In 2026 komen hier de nieuwe volledig elektrische voertuigen bij – de MINI Cooper 3-Deurs en de MINI Aceman.

De fabriek zal op middellange termijn een productiecapaciteit bereiken van ongeveer 200.000 auto’s per jaar, waarbij in eerste instantie ICE- en batterij-elektrische voertuigen op dezelfde productielijn worden gebouwd. Vanaf 2030 zal de fabriek in Oxford exclusief volledig elektrische MINI-modellen produceren.

Leipzig

Over een paar weken begint de productie van de nieuwe MINI Countryman in de fabriek van BMW Group in Leipzig. Dit grotere crossover-model in de MINI-reeks zal worden aangeboden met zowel puur elektrische aandrijflijnen als brandstofmotoren.

China

De productie van de volledig elektrische MINI Cooper 3-Deurs en MINI Aceman van de volgende generatie start in China. De nieuwe fabriek in Zhangjiagang, in de provincie Jiangsu, is gebaseerd op een joint venture samen met Great Wall Motor. De export start begin 2024.

MINI in Oxford
MINI in Oxford