Autonieuws

MINI Cooper SE John Cooper Works: ook extra vermogen?

december 6, 2023

MINI Cooper SE John Cooper Works: specifaties

We zetten graag de specificaties van de MINI Cooper SE John Cooper Works op een rij. De JCW-variant heeft niet meer vermogen dan de reguliere Cooper SE. Het systeemvermogen van de elektrische aandrijflijn komt dus uit op 160 kW (218 pk) met een maximumkoppel van 330 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u neemt 6,7 seconden in beslag.

Actieradius

De batterij heeft een energie-inhoud van 54,2 kWh en maakt een actieradius tot 402 kilometer mogelijk (WLTP). Snel opladen met gelijkstroom is mogelijk tot 95 kW. Dit betekent dat de batterij bij een snellaadstation in iets minder dan 30 minuten van 10% naar 80% kan worden opgeladen. De hoogspanningsbatterij wordt met wisselstroom met 11 kW opgeladen. Wanneer de navigatie is geactiveerd, wordt de hoogspanningsbatterij van de elektrische MINI Cooper voorbereid op de ideale temperatuur voor efficiënt opladen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het voordeel: een aanzienlijk kortere oplaadtijd, vooral bij lage buitentemperaturen.

MINI Cooper SE John Cooper Works 2024

Design John Cooper Works-pakket

De MINI Cooper SE John Cooper Works valt op door de rode, witte en zwarte kleuren en de gesymboliseerde geblokte vlag op de grille aan de voorzijde van de MINI. Het uiterlijk van de elektrische MINI Cooper in JCW Trim wordt onder andere bereikt door 18-inch wielen in een tweekleurig ontwerp met elk tien spaken en rode JCW-remklauwen. Ook heeft de uitvoering motorkapstrepen.

De elektrische MINI Cooper in JCW Trim bevat standaard diffusors aan de voor- en achterkant. De omlijsting van het radiatorrooster en het logo zijn afgewerkt in hoogglanzend zwart. Het dak en de spiegelkappen zijn in Chili Red afgewerkt.

MINI led-koplampen

De MINI led-koplampen hebben individuele lichtsignaturen. Met de geselecteerde JCW-kenmerken tonen de voorlichten slechts twee horizontale strepen als dagrijverlichting. De afbeeldingen van de matrixachterlichten onderstrepen de breedte van de achterkant van het voertuig.

MINI Cooper SE John Cooper Works 2024

Interieur

De JCW-stoelen zijn afgewerkt met synthetisch leder met rode stiksels en meerkleurig gebreid materiaal in het schoudergedeelte. Het zwart-rode kleurconcept wordt aangehouden op het breigoed dat de binnenkant van de deur en het dashboard bedekt, waarvan de passagierszijde is voorzien van het JCW-specifieke patroon in de stijl van een geblokte vlag.

Rond oled-display

Het centrale oled-scherm met een diameter van 240mm bundelt voertuiggerelateerde gegevens en biedt informatie over navigatie-, media-, telefoon- en klimaatinstellingen. Met de MINI Experience Modes biedt het nieuwe mogelijkheden voor individualisering. Deze bevat ook de op John Cooper Works geïnspireerde Go-Kart-Modus, die het display en de binnenverlichting antracietrood kleurt. Naast het speciale Go-Kart-geluid verbetert de geoptimaliseerde gasrespons van het gaspedaal in deze modus de sportieve rijervaring.


MINI Cooper SE John Cooper Works 2024MINI Cooper SE John Cooper Works 2024