Autonieuws

MG4 XPower: een 435 pk sterke EV-hatchback

juli 6, 2023

Systeemvermogen van 320 kW (435 pk)

Hij zat er al aan te komen: een high-performance versie van de MG4. Maar dat het model zo krachtig zou zijn, had niemand verwacht. De aandrijflijn van de MG4 XPower bestaat uit een 150 kW sterke elektromotor op de vooras en een elektromotor met 170 kW op de achteras. Goed voor een systeemvermogen van 320 kW, dat is 435 pk. Ook het koppel is indrukwekkend: 600 Nm.

Kenmerken MG4 XPower

Kenmerkend voor de MG4 XPower zijn oranje remklauwen, 18-inch lichtmetalen wielen, two-tone lak en de opvallende kleur Racing Green. De snelle uitvoering krijgt ook andere hardware-upgrades., zoals stijvere wielophanging, Dynamic Cornering Control System met een elektronisch differentieel en Intelligent Motor Control om torque vectoring mogelijk te maken op alle wielen. Verder past MG andere dempers toe en is de stuurinrichting director. Ook het regeneratieve remsysteem kent een specieke afstelling op de MG4 XPower.

Betere remmerij

Dankzij opgewaardeerde remmerij – met 345 mm grote remschijven voor alle wielen – en Bridgestone Turanza-banden heeft deze krachtige MG4 slechts 33,9 meter nodig om af te remmen van 100 naar 0 km/u. Een prijs is nog niet bekend.MG4 XPower