Autonieuws

Met deze nieuwe PHEV-bestelauto van Ford hoef je nog maar weinig te tanken

januari 30, 2024

110 kilometer

De Transit Connect PHEV is het nieuwste model waarmee Ford Pro zijn Transit-familie in Europa elektrificeert, na de introductie van de E-Transit, de E-Transit Custom en de E-Transit Courier. De compacte bestelauto is ideaal voor pakketbezorgers die een hekel aan tanken hebben. De Transit Connect PHEV heeft een verwachte elektrische actieradius tot 110 km. Is de stroom op, dan kun je tijdens een lunchpauze de auto onderweg tot 80% opladen met een 50 kW DC-snellader, of thuis of op het werk volledig opladen met de 11 kW onboard AC-lader.  

Specificaties

De PHEV-aandrijflijn bestaat uit een 1,5-liter EcoBoost benzinemotor, een hoogvoltagebatterij en een elektromotor, samen goed voor een systeemvermogen van 150 pk en 350 Nm koppel. Schakelen gaat via een zestrapsautomaat met dubbele koppeling en het maximum laadvermogen is 770 kg en het maximale trekgewicht bedraagt 1.400 kg.

Laadvolume

De bestelauto heeft een laadvolume tot 3,7 m3 en de Kombi-modellen hebben een nieuw zitplaatsconcept dat volgens het merk vele mogelijkheden biedt. Ook beschikt de Transit Connect over een digitale cockpit met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden en een hele reeks geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen.

Dieselen

Als alternatief voor de nieuwe PHEV-aandrijflijn is er ook een 2,0-liter turbodieselmotor, leverbaar in twee vermogensvarianten. De 122 pk variant van deze motor is leverbaar met een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. De 102 pk variant is voorzien van een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen. Ford Pro verwacht dat het officiële brandstofverbruik uitkomt op 4,8 l/100 km.

2024

De productie van de Transit Connect gaat in het tweede kwartaal van 2024 van start. Deze zomer start vervolgens de levering aan klanten. Dit gebeurt gefaseerd, met als eerste de dieselmodellen. De Transit Connect PHEV wordt voor het einde van het jaar aan het aanbod toegevoegd.