Achtergrond Autonieuws Lifestyle Lifestyle & Fun

Met deze ‘Maserati’ ben jij de koning van de meeting

december 15, 2022

Tjoening

En nu niet gaan ontkennen dat je vroeger niet stiekem ook van dit soort auto’s hebt genoten. Fel kleurtje, grote glimmende wielen, neonverlichting, bodykits, vleugeldeuren, muziekinstallaties, het kon niet gek genoeg. Maar wat pakweg 20 jaar geleden echt ‘de shit’ was, is nu fouter dan fout. Een overblijfsel uit die tijd staat nu te koop bij een autobedrijf in Ridderkerk.

Fiat_Coupe_turbo_tuning (7)

‘Maserati’

Deze auto ticks all the boxes wat betreft 00’s tuning: 20 inch chromen velgen, airscoops, subwoofers, aftermaket radio met inklapbaar schermpje, foute lettertypes, Lambo-deuren, kippengaas grille, neonverlichting in het interieur, het houdt niet op! Er is zelfs een DVD-speler aan het dak gemonteerd.

Nu hoor ik je denken: “Maserati?! Dit is toch gewoon een Fiat Coupe?” Dat klopt, tot je door de foto’s bladert en plaatjes tegenkomt van de achterkant van de auto. Daar vinden we toch wel het hoogtepunt: een setje Maserati 3200 GT achterlichten. Poah!

Fiat_Coupe_turbo_tuning (1)

Fiat Coupe Turbo

Onder al die opsmuk moet ergens een Fiat Coupe Turbo uit 2000 te vinden zijn. In originele staat een leuke verschijning. Bovendien ook een zeer rappe auto, want onder de motorkap ligt namelijk een vijfcilinder turbobenzinemotor met 220 pk en 310 Nm. Het is een blok dat redelijk lui te rijden is door het hoge koppel, maar als je aanspraak doet op de heerlijk ouderwetse turbo gaat hij er als een raket vandoor.

fiat_coupe

Prijs

Maar dan de grote vraag, wat kost dit stukje nostalgie? Hopelijk zit je goed, want van de prijs kun je gaan wankelen op je benen. Hij kost namelijk € 17.000. Yikes! Veel geld, ook als het wél je smaak is. De kilometerstand is dan wel weer laag, maar of dat genoeg is om de prijs te verantwoorden…


Fiat_Coupe_turbo_tuning (1)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (14)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (13)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (11)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (10)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (10)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (2)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (9)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (8)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (5)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (4)


Fiat_Coupe_turbo_tuning (15)