Autonieuws

Mazda toont RX-8 Convertible, 15 jaar na officiële presentatie

juli 26, 2023

Debuut in 2008

De Mazda RX-8 Convertible debuteerde in 2008 tijdens een bedrijfsevenement van Mazda. Tijdens een parade van modellen van de autofabrikant stonden er senior medewerkers in.

Mazda RX-8 Convertible, een prototype

Een productieversie van de Mazda RX-8 Convertible is nooit verschenen, maar Mazda heeft wel gespeeld met het idee van een open versie, getuige dit prototype. De auto is volledig functioneel. De Japanse autofabrikant heeft bij dit model gekozen voor een dakbeugelconstructie zodat de stijfheid van de carrosserie behouden blijft.

Mazda RX-8 Convertible

Dakconstructie

De RX-8 beschikt over ‘zelfmoorddeuren’ waarbij de achterste portieren in tegenovergestelde richting openen. Dankzij de dakbeugel blijft de stijfheid van de B-stijl behouden en was aanpassing van deze bijzondere deurconstructie niet nodig. Zoals je op de foto’s kunt zien, is de Mazda RX-8 Convertible – net als de coupé – een volwaardige vierzitter.

Graag wat respect

De Mazda RX-8 Cabrio is te zien van zaterdag 22 juli tot eind augustus. Mocht je dus heel toevallig een bezoekje brengen aan Osaka, ga dan even langs bij Mazda Brand Space Osaka. De Japanners vragen wel om wat respect voor de auto. Het openen/sluiten van de deur en instappen is mogelijk, maar niet op eigen gelegenheid. Mazda is namelijk erg zuinig op dit prototype.

Foto’s: Mazda Japan