Autonieuws

Maserati MCXtrema: natuurlijk al uitverkocht

augustus 21, 2023

Maserati MCXtrema is limited edition supersportwagen

De nieuwste creatie van het merk met de drietand is in alle opzichten uniek en onderscheidend: er worden slechts 62 exemplaren van deze limited edition supersportwagen geproduceerd, voor een selecte groep klanten. De Maserati MCXtrema is de krachtigste circuitauto ooit in de historie van het merk uit Modena. Hij is ontworpen voor puristische verzamelaars en voor trouwe klanten van het merk, als een extreme racer om tijdens privétests de meest spannende circuits mee te bedwingen.

CEO van Maserati aan het woord

“De Maserati MCXtrema werd ontworpen als zeer exclusief product en als nieuw boegbeeld voor onze circuitauto’s”, zegt Davide Grasso, CEO van Maserati. “Het project is voorbehouden aan een selecte groep klanten die bijzonder veel aandacht heeft voor onderscheidende details, van het verfijnde en innovatieve ontwerp tot zijn uitzonderlijke prestaties. De MCXtrema belichaamt de sportieve geest die zo typerend is voor Maserati’s DNA. Hij is het symbool van een nieuwe koers voor ons merk, met een focus op superieure productie en het vermogen zich te onderscheiden in de wereld van luxemotoren met compromisloze prestaties.”

Maserati MCXtrema

Aandrijflijn

Voor de aandrijving zorgt een 3,0-liter V6 twinturbo Nettuno-benzinemotor met een vermogen van 540 kW (730 pk) en een maximumkoppel van 730 Nm. Deze motor kennen we al van de MC20, maar in de Maserati MCXtrema heeft deze V60motor wel ongeveer 110 pk meer. Dat is mogelijk dankzij nieuwe turbo’s en een race-uitlaatsysteem. Het blok produceert nu 240 pk per liter slagvolume, indrukwekkend.

Maserati MCXtrema – Technische gegevens

Vehicle

Dimensions*

Chassis

Brakes

Engine

Suspension

Drive train/transmission

Rims

Tyres

Bodywork

Cockpit

* Subject to changes based on the car’s developmentMaserati MCXtrema
Maserati MCXtrema