Autonieuws

Lightyear 0 krijgt nieuwe autoverzekering via de blockchain

oktober 19, 2022

Lightyear 0 verzekerd via de blockchain

Lightyear en verzekeraar Interpolis sloegen de handen ineen en bedachten een nieuw soort autoverzekering voor de Lightyear 0, het eerste productiemodel van de Helmondse start-up. Een primeur daarbij is dat het de eerste autoverzekering is in Nederland die wordt vastgelegd op de blockchain. Dat is de technische basis die ook wordt gebruikt door de bekende cryptomunt Bitcoin.

Andere manier van verzekeren

Die verzekering via de blockchain-technologie is qua opzet totaal anders dan de traditionele autoverzekering. Door deze technologie kan de verzekering namelijk gekoppeld worden aan de Lightyear 0 zelf. De hoogte van de verzekeringspremie wordt bepaald op basis van het object zelf en de karakteristieken van de verzekeringnemer, zoals zijn/haar leeftijd en woonplaats. Die gegevens worden vastgelegd in de blockchain. Daarnaast verzeker je je auto rechtstreeks bij de fabrikant, waarbij Interpolis in dit geval alle zaken rondom de verzekering verzorgt.

De reden achter deze nieuwe opzet is dat de Lightyear 0 met zijn zonnepanelen en elektromotoren in de wielen veel complexe technologie bevat. Voor verzekeraars brengt dat nieuwe, onbekende risico’s en potentiële schades met zich mee. Deze nieuwe autoverzekering is specifiek daarop afgestemd.

lightyear-0-3
Lightyear 0 en CEO Lex Hoefsloot

Voordelen blockchain

Door de specifieke afstemming van de autoverzekering hoeven kopers van de Lightyear 0 zich geen zorgen te maken dat hun extreem dure auto (€250.000!) niet te verzekeren blijkt. Ook krijgt de klant een volledig gedekte verzekering die exact bij de risico’s van de Lightyear 0 past. Verder is het een stukje gemak. Doordat Lightyear de verzekering aanbiedt kan de klant via één loket alle zaken rondom de auto regelen.

Wat de nieuwe autoverzekering van Lightyear en Interpolis ongeveer gaat kosten, is nog niet bekend. Kopers van de Lightyear 0 hoeven in ieder geval niet lang meer te wachten op hun auto: nog dit najaar levert Lightyear de eerste exemplaren af.

Lightyear 0