Autonieuws

Lexus RZ 450e krijgt update en lager prijskaartje

januari 15, 2024

Goedkoper

Nog geen jaar geleden reden wij voor het eerst met de Lexus RZ 450e. Toen moest je minimaal 67.495 euro aftikken voor de instapper, de Comfort Line. Voor 2024 zet Lexus de elektrische SUV met een lager prijskaartje in de showroom. Voor de Comfort Line betaal je voortaan minimaal 61.995 euro. Voor dat geld krijg je een auto die al meteen lekker in de spulletjes zit. Zaken als een 14-inch groot infotainmentscherm, cloud based navigatie, “Hey Lexus!”-spraakbesturing, tien speaker Lexus Audio-geluidsinstallatie, USB-C-aansluitingen voor- en achterin en een draadloze telefoonlader zijn standaard aanwezig. Ook beschikt het model standaard over stoelverwarming vóór, tweezone automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor en automatische koplampverstelling voor de led-verlichting. 

Executive Line en Luxury Line

Het tweede uitrustingsniveau is de RZ 450e Executive Line, die verder is uitgerust met vegan lederen bekleding, stuurwielverwarming en elektrisch verstelbare voorstoelen, extra geluidswerende zijruiten, dakrails en een elektrisch bedienbare achterklep. De uitvoering is leverbaar vanaf 64.995 euro. De RZ 450e Luxury Line is leverbaar vanaf 68.995 euro en is voorzien van 20-inch gepolijste lichtmetalen velgen, een elektrisch verstelbare stuurkolom, een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, stoelventilatie vóór, Smart Entry en een Head-Up Display met touch-bedieningstoetsen op het stuurwiel.

President Line

Het topmodel van de Lexus RZ 450e is de President Line. Lexus vroeg eerder 77.595 euro voor deze variant, maar neemt nu genoegen met 72.995 euro. Hij is voorzien van ongeveer alle mooie spullen die Lexus te bieden heeft. Denk aan Ultra Suede stoelbekleding, stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie voor de voorstoelen, een elektrisch verstelbare stuurkolom en infraroodverwarming voor de bestuurder en voorpassagier. De RZ 450e President Line krijgt verder standaard een 13-speaker Mark Levinson geluidsinstallatie, Intelligent Park Assist en een Parkeerhulpcamera met Panoramic View Monitor. Optioneel is de uitvoering te bestellen met een dimbaar en warmtewerend panoramisch dak. Deze optie kost 2.200 euro.

Per direct

De Lexus RZ 450e is per direct te bestellen voor de nieuwe prijzen. Ook de reeds aanwezige modellen bij de dealer profiteren van de nieuwe prijzen. Net als voor elke Lexus geldt ook voor de RZ 450e een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer. Op het batterijpakket geldt een garantietermijn tot 15 jaar en 1.000.000 kilometer.