Autonieuws

Lexus RZ 300e: als alleen voorwielaandrijving genoeg is

maart 4, 2024

Met de voorwielaangedreven RZ 300e introduceert Lexus een nieuwe basisversie in de RZ line-up. De batterij-elektrische aandrijflijn blijft hetzelfde, alleen zonder de achterste eAxle en omvormer die worden gebruikt op de AWD-versies. De RZ 300e heeft daardoor een lager gewicht en biedt een grotere actieradius.

De vanafprijs

De Lexus RZ 300e wordt in zes uitvoeringen geleverd. De eerste daarvan is de RZ 300e Comfort Line. Als Comfort Line is de RZ al zeer luxe uitgerust, met onder meer het grote Lexus Link Connect multimediasysteem met 14-inch beeldscherm, cloud based navigatie, ‘Hey Lexus!’-spraakbesturing, 10 speaker Lexus Audio-geluidsinstallatie, USB-C-aansluitingen voor- en achterin en een draadloze telefoonlader. Daarnaast beschikt de Comfort Line standaard over stoelverwarming vóór, tweezone automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor en automatische koplampverstelling voor de led-verlichting. De Lexus RZ 300e Comfort Line is te bestellen vanaf 57.995 euro.

Lexus RZ300e

Executive Line

Het tweede uitrustingsniveau is de Lexus RZ 300e Executive Line. Met drie verschillende synthetisch lederen interieurs, stuurwielverwarming en elektrisch verstelbare voorstoelen laat het interieur nog maar weinig te wensen over. De Executive Line beschikt bovendien over extra geluidswerende zijruiten voor een nog stiller interieur en Privacy Glass voor de zijruiten achter. Ook dakrails en een elektrisch bedienbare achterklep met kicksensor behoren tot de uitrusting van de RZ 300e Executive Line. De uitvoering is leverbaar vanaf 60.995 euro. Optioneel is een panoramisch dak (1.695 euro) en een Premium Pack (1.295 euro) te bestellen. Dit laatste pakket bestaat uit 20 inch lichtmetalen velgen en een elektrisch verstelbare stuurkolom. Ook is de Executive Line te bestellen in drie Bi-tone exterieurkleuren, waarbij het dak en de motorkap een contrasterende zwarte kleur krijgen.

Luxury Line

Het derde uitrustingsniveau is de Luxury Line. Deze uitvoering breidt het uitrustingsniveau van de RZ 300e Executive Line uit met 20 inch gepolijste lichtmetalen velgen, een elektrisch verstelbare stuurkolom, een geheugenfunctie voor de bestuurdersstoel, stoelventilatie vóór, Smart Entry en een Head-Up Display met touch-bedieningstoetsen op het stuurwiel. De RZ 300e Luxury Line is leverbaar vanaf 64.995 euro. Optioneel is de RZ 300e Luxury Line uit te rusten met een panoramisch glazen dak. Dit kost 1.695 euro.

Lexus RZ300e

President Line: de topversie

Als absolute topuitvoering van de RZ-reeks is de RZ 300e President Line meer dan compleet. De President Line heeft standaard Ultra Suede stoelbekleding, die in drie kleuren leverbaar is. Met stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie voor de voorstoelen en de energie-efficiënte infraroodverwarming voor de bestuurder en voorpassagier is het comfort van topklasse.

Voor muziekliefhebbers biedt de President Line ook standaard de 13-speaker Mark Levinson geluidsinstallatie. Parkeren gaat gemakkelijk met Intelligent Park Assist en de Parkeerhulpcamera met Panoramic View Monitor. De RZ 300e President Line is te bestellen vanaf 68.995 euro. Optioneel is de uitvoering te bestellen met een dimbaar en warmtewerend panoramisch dak. Deze optie kost 2.200 euro.

Voor de zakelijk rijders

Lexus voegt ook twee nieuwe Business Lines toe aan het gamma van de RZ, de Business Line en de Business Line Pro. De Lexus RZ 300e Business Line beschikt bovenop de uitrusting van de Comfort Line over dakrails, stuurwielverwarming en verlichte instaplijsten. Deze uitvoering heeft een fiscale waarde van 55.995 euro.

Een trede hoger staat de Business Line Pro. Met drie verschillende synthetisch lederen interieurs, stuurwielverwarming, elektrisch verstelbare voorstoelen en een elektrisch verstelbare stuurkolom is het comfort van zeer hoog niveau. Extra geluidswerende zijruiten zorgen voor een nog stiller interieur.

De RZ Business Line Pro staat op 20 inch lichtmetalen velgen en is van buiten verder te herkennen aan dakrails en Privacy Glass voor de achterste zijruiten en de achterruit. De RZ 300e Business Line Pro heeft een fiscale waarde van 60.995 euro.

Lexus RZ 300e bestellen

De Lexus RZ 300e is per direct te bestellen en wordt vanaf het derde kwartaal van 2024 in Nederland verwacht. Net als voor elke Lexus geldt ook voor de RZ 300e een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer. Op het batterijpakket geldt een garantietermijn tot 15 jaar en 1.000.000 kilometer.


Lexus RZ300e